Dove Fashion.hr

Modne novinarke i urednice za jedan su si izlazak prisvojile pistu

Vesna Blaskovic
Petar Glebov/PIXSELL
15.10.2012.
u 10:00

U backstageu smo se prvi (i posljednji) put vidjele bez šminke i frizure, postale smo dio pravog modnog žrvnja. Iako smo do sada pratile mnoge modne događaje i backstage nam nije stran, sasvim je druga priča kada se nađete u ulozi modela.

– Ma, taj manekenski posao je precijenjen – šalile smo se nakon što smo uspješno odradile reviju Aleksandre Dojčinović na ovogodišnjem Dove Fashion.hr-u. A samo pola sata ranije, u backstageu, nismo bile baš tako hrabre.

Dan je za nas devet – modnih urednica i novinarki koje su ove godine preuzele posao modela za kolekciju Samo svoja, koju kozmetička tvrtka Dove već tradicionalno organizira u sklopu našeg najvećeg modnog događaja – bio jako dinamičan.

Bez šminke i frizure

Nakon okupljanja u backstageu na kojemu smo se prvi (i vjerojatno posljednji) put vidjele bez šminke i frizure, postale smo dio pravog modnog žrvnja. Iako smo do sada pratile mnoge modne događaje i backstage nam nije stran, sasvim je druga priča kada se nađete u ulozi modela.

Šminka, frizura, proba hodanja na pisti, gdje stati, kako pozirati, hrpa fotografiranja – za novine, blogove, fejs, Twitter, Instagram, odjeća po podu, vreće i vreće stvari i vješalica – sve je to kulisa iza kulisa. Nekoliko desetaka šminkera, frizera, dizajnera, asistenata, fotografa, modela... U backstageu vlada potpuna ludnica, a opet sve funkcionira savršeno. Točno se u svakom trenutku zna kamo tko ide i što radi. 

Narukvica srećonoša

Tih pet sati, koliko smo čekale svoj manekenski debi, prošlo je u trenutku. U 20.30 sati krenula je uvodna špica, prvi su modeli već krenuli na pistu. Zadnje odbrojavanje je počelo. Aleksandra je bila divna, prije samog izlaska svim je djevojkama podijelila narukvice za sreću.

Organizatorica daje znak, kreće kolegica s portala Budi.In, sljedeća sam ja... Izlazak na metalnu pistu dugu 30 metara u potpeticama od 15 centimetara, težak je manekenski kruh. Reflektori, publika je jedna velika crna mrlja u kojoj nema šanse da vidite svoje navijače, ikoga... Trema je zaboravljena, hodanje prošlo u najboljem redu, zadatak obavljen. Još jedan zajednički defile i pozdrav publici s dizajnericom. I naš je manekenski posao odrađen!

Akreditacija s oznakom "model" bit će brižno sačuvana, kao i Aleksandrina narukvica. Stvarno je srećonoša!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije