Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČLANOVI LJUBAVNIKA

'Na Bilim noćima Alen Nižetić upozorio nas je da šutimo, da Torcida ne čuje da govorimo – kaj!'

Ljubavnici
Foto: Happy fm
1/9
20.04.2023.
u 13:15

Članovi grupe Ljubavnici gostovali su na Happy FM-u, a u intervjuu su otkrili niz zanimljivih stvari iz karijere, poput one da su susjedi Slovenci najbolja publika i najveći partijaneri. Mario Regelja je ispričao i anegdotu kada je svirao s Nižetićem na Torcidinoj fešti

U Special Happy Showu na Happy FM gostovali su članovi zagrebačkog banda Ljubavnici, Mario Regelja i Igor Stanković. Sa slušateljima Happy FM -a podijelili su interesantnu priču s nastupa na  Bilim noćima, kada ih je kolega Alen Nižetić upozorio  - da šute, da Torcida ne čuje da govore ‘kaj’. Osim toga dečki su otkrili da su susjedi Slovenci najbolja publika i najveći partijaneri.
Osim Maria Regelje i Igora Stankovića članovi benda Ljubavnici su Kristijan Slavić, Borna Biondić i Stjepan Malkoč. Relativno su mladi, na našoj estradi su od 2015. godine, kada su izdali svoju prvu pjesmu, no u današnjem sastavu tek od 2016. Na prijedlog imena Ljubavnici, koje je u najmanju ruku neobično, došao je frontmen Mario.

- Razmišljao sam što bi moglo biti provokativno, jer dobro je kada je nešto provokativno na ovu ili onu stranu, da bude interesantno, i da lakše od drugih naziva, ono da ne moraš slomiti jezik dok ga izgovaraš i da ulazi i zadržava se u uhu. Predložio sam dečkima i njima se svidjelo, brzo smo se dogovorili - rekao je Mario. 

 

- Svih do sada objavljenih 20-ak pjesama imaju i svoje pripadajuće spotove, na što su članovi izuzetno ponosni, jer su svjesni da se danas ‘pjesme više gledaju nego slušaju’. Drugi studijski album je u izradi i trebao bi biti gotov do kraja godine, nedostaju im tri, četiri pjesme. Na njemu će biti i iznenađenja, odnosno neočekivanih dueta, samozatajno su najavili dečki slušateljima Happy FM-a.
Najluđe snimanje spota su doživjeli snimajući kadrove za pjesmu Ne zaboravi me – otkrili su Mario i Igor.

- Do zapuštene plaže mogli smo doći samo pješice - natovareni teškom opremom, baš smo imali za pješačiti. To nam je bio jedan od najjačih treninga ikada i jedno od napornijih snimanja…

Iako zagrebački bend, jedan od svojih najvećih hitova Lijepa ženo Dalmatinko, posvetili su upravo Dalmatinkama. Pjesma je spontano nastala u glavi frontmena Maria. No, na svirkama je najbolje od publike prihvaćena pjesma Zauvijek ljubavnik, s kojom su bili na CMC festivalu. U njoj posebno uživaju susjedi Slovenci, hvale se dečki.

- Oni vole te rumbe, koje mi znamo napraviti da zvuče dosta dobro. Slovenci su najveći partijaneri koje smo upoznali, Slovenci nas šiju, luđi su i od Zagoraca i stvarno su odlična publika. S njihovih koncerata ne znaš hoćeš izaći živ, kakva bude atmosfera.

Smatraju da je razlog tome to što su Slovenci stilom života više orijentirani na sjever, Alpe i Njemačku, no da im u glazbi odgovara južniji zabavnjački melos. Kod susjeda dečki imaju i 20 koncerata na godinu, jer ih stalno zovu. Sviraju i u Švedskoj i Norveškoj gdje živi velik broj Hrvata koji su u ovim zemljama uspostavili puno hrvatskih zajednica, folklornih udruga, društava, koji njeguju hrvatsku tradiciju i s radošću i nostalgijom dočekuju sve naše izvođače.

Zanimljivo je i kako su ovi mladi glazbenici uglavnom Dinamovci, svirali ne jednom, nego desetak puta na Hajdukovim Bilim noćima. Na jednom od prvih nastupa, bili su prateći band Alenu Nižetiću, a Igor je pri tome dobio upozorenje!

- Alen Nižetić ima par pjesama posvećenih Hajduku, Hajdukovci ga jako vole i zovu ga da svira na tim Bilim noćima. Ja, kao jedan pravi Dinamovac, dođem prvi put na Bilu noć, i Alen ne zna ništa o meni i tako mi počnemo svirati… Ja sam prije toga preslušao pjesme Hajduka da mi malo uđu u uho. I tako ja sviram, sviram, sve se čudim, Torcida tamo divlja, slavi u sali, to je ludilo…

Stanemo tak u pauzi i ja kažem čuj Alen ja sam Dinamovac, meni je ovo čudno, kaj je ovo, na šta on meni kaže - prika samo šuti, nemoj da te Torcida čuje da govoriš kaj. Malo sam se poklopil po ušima, šutio pod pauzom, odsvirao i idemo doma… Koliko god sam Dinamovac, ta atmosfera koju oni rade na tim Bilim noćima je nešto stvarno posebno…

Igor, koji je sa slušateljima podijelio zanimljivu anegdotu s juga, osim glazbom, bavi se i glumom.

- Čak dulje nego što je glazbenik, više od 20 godina je član Gradskog kazališta Jastrebarsko, hvali ga Mario. Sve to iziskuje puno snage i volje, ponekad se poklope nastupi pa se biraju prioriteti, no kada se voli ono što se radi sve se da iskombinirati – zaključio je Igor.

Inače, ovi mladi i perspektivni glazbenici ljubimci su ženskog dijela publike, ali vole ih i klinci i ljudi u zreloj dobi. Što se tiče planova osim inozemstva, nastupaju i po Hrvatskoj. Ovaj vikend su u Bjelovaru, nakon toga u Čakovcu, pa opet u Sloveniji. Na pitanje kada će neki nastup u Zagrebu odgovaraju s - kaj ćeš doma, doma te svi znaju, u nadi da nije neki hajdukovac u blizini.

VIDEO: Stavros se bori s rakom, a sada su ga prebacili u drugu bolniu: 'Zakompiciralo se' 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije