Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završna večer NCAP-A

Na pisti jednoroge balerine, seksi dame i mrki muškarci

linea
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
1/16
10.10.2010.
u 17:56

Mikro haljine Lineine dizajnerice Irine Car temelje se na ultraprozirnim dijelovima koji prianjaju uz tijelo, a dograđene su volanima, resama, preklopljenim drapiranim dijelovima.

Furiozno je počela završna večer Nivea Cro-a-portera preksinoć u Westgateu koju je neočekivano otvorila Linea Exclusive. Očekivali smo, naime, da Linea bude šlag na kraju, ali za to se pobrinuo duo Boudoir. To je čak i bilo dobro jer su i prva i zadnja revija ovog izdanja NCAP-a imale značajnu modnu poveznicu. Osim odličnih, jasno definiranih kolekcija, i Linea i Boudoir dali su modele kabaretske erotike u radikalnom modnom prijevodu na vlastiti dizajnerski jezik!

Mikro haljine Lineine dizajnerice Irine Car temelje se na ultraprozirnim dijelovima koji prianjaju uz tijelo, a dograđene su volanima, resama, preklopljenim drapiranim dijelovima. “Boudoirke” – Morana Saračević i Martina Čičko-Karapetrić – pikantne su na svoj način. Drže se boudoirske erotike pa kabaretske korzetne kostime nalik na nakićene jednodijelne badekostime pretvaraju u ultrakratke haljinice. Jedva se i vidi ta transformacija, što i jest cilj, a k tome zgodna novost! Jasno je da i Linea i Boudoir ne ostaju samo na pikantnoj erotici.

U suprotnom, prvi red ne bi to potvrdio gromoglasnim pljeskom. A tamo su bili Severina, Jelena Veljača, Indira Vladić, Tamara Jurić, Anđa Marić, Josipa Pavičić, Lana Biondić, Vlatka Pokos i brojne druge dame... Dr. Korkut pohvalio se da je Zigman dizajnirao svoj prvi muški sako baš za njega. Jednobojan je, ali pun raskošnih ukrasa. Baš zigmanovski.

No, bolji muški modni potez bio je poziv Tomislavu Bahoriću da pokaže svoju mušku kolekciju na NCAP-u. Taj je mladi dizajner prošao i “maminu modnu školu”, a mama mu je Loredana Bahorić, jedna od najjačih naših dizajnerica. No Tomislav samo podsjeća na konstrukcijski složenu Charlie modu. Njegova tamna muška odjeća ostaje muška i kad rabi meke drapirane dijelove i detalje. Od Zorana Aragovića dobili smo očekivani koloristički bal. To što smo sada vidjeli Aragović je radio i prije Zigmanova modnog rođenja, pa je glupa svaka usporedba sa Zigmanom iako je nepravedno česta. Aragović ima divne kompozicije, i k tome najbolje kad su u tamnom koloritu!

Sjajan školski pedigre Luke Grubišića došao je na svoje novom kolekcijom. Ima tu modela za cijelu modnu industriju! Dopadljivi kostimići, trendovske stvarčice, još i pas na kraju! Vau!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije