Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGAE Second Chance Contest

Najavljeno drugo najvažnije natjecanje za ljubitelje Eurovizije, poznato je i tko će predstavljati Hrvatsku

Foto: REUTERS/Ann Wang
1/10
14.06.2023.
u 14:28

Ovogodišnje natjecanje bit će 37. po redu, a održat će se u Švedskoj, točnije u gradu  Eskilstuna. Hrvatsku će tamo predstavljati skupina Harmonija Disonance

Mjesec dana prošlo je od velike završnice Eurovizije na kojoj je pobjedu po drugi puta izborila švedska predstavnica Loreen s pjesmom 'Tattoo', a pred nama je i novo natjecanje OGAE Second Chance Contest u kojem se za pobjedu bore natjecatelji koji nisu uspjeli izboriti pobjedu na nacionalnim izborima. Ovogodišnje natjecanje bit će 37. po redu, a održat će se u Švedskoj, točnije u gradu  Eskilstuna. Hrvatsku će tamo predstavljati, kako piše Eurosong.hr, skupina Harmonija Disonance koja je na Dori završila na drugom mjestu, odmah iza pobjednika Let 3.

VEZANI ČLANCI: 

Od dvadeset četiri zemlje koje su tijekom ove eurovizijske sezone održale nacionalne izbore kako bi odlučile tko će ih predstavljati na Eurosongu 2023., dvadeset tri će imati svoju pjesmu uzdanicu i na OGAE Second Chance Contestu 2023. Naime, OGAE ogranak Ostatak svijeta birao je svojega predstavnika među natjecateljima moldavskoga i sanmarinskoga izbora.

Foto: Renato Branđolica/HRT

Odlučili su se za predstavnika iz Moldove pa niti jednu pjesmu s Una voce per San Marino 2023. nećemo slušati na ovome natjecanju. O pobjedniku odlučuju članovi svih OGAE klubova i gostujući žiri čiji su članovi iz zemalja koje svoje predstavnike za Eurosong 2023. nisu birale preko nacionalnih izbora ili na ovogodišnjoj Pjesmi Eurovizije nisu ni sudjelovale. Tko će ove godine naslijediti švedski duo Medina koji je pobijedio prošle godine tek ćemo vidjeti, a do tada držimo palčeve djevojkama iz Harmonije Disonance. 

Niže možete vidjeti popis svih ovogodišnjih natjecatelja: 

VIDEO Paradžiković opisala avanturu koju je prošla: 'Ostala sam bez benzina pa sam shvatila da nemam novčanik'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije