Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
antonio vuksanović

Nakon što je RTL-ov reporter najavio svoj odlazak s te televizije, doznali smo gdje nastavlja karijeru

Foto: RTL
1/14
26.10.2023.
u 12:52

Nakon što je Antonio Vuksanović najavio svoj odlazak s RTL televizije nakon 15 godina rada na ovom mjestu, otkriveno je i gdje nastavlja svoju karijeru. Kako neslužbeno doznajemo, Vuksanović sada prelazi u odjel za odnose s javnošću Sofascorea.

Urednik sporta na RTL-u i sportski reporter Antonio Vuksanović u srijedu je najavio svoj odlazak s ove televizije. Naime, Antonio je u emisiji RTL Sport otkrio da je sinoćnje javljanje iz Maksimira bilo njegovo posljednje javljanje s ove pozicije.

– Što se mene osobno tiče, s ove pozicije toliko. Hvala vam i lijep pozdrav – rekao je Vuksanović i simbolično skinuo slušalicu iz uha i spustio mikrofon. Njegov odlazak potvrdila je i voditeljica sportskog dijela emisije RTL Danas Ines Goda Forjan koja je poručila:

– Hvala ti Antonio i na ovome danas i na svemu u ovih 15 godina. Bio je to uživo Antonio Vuksanović.

Nakon što je Vuksanović najavio svoj odlazak s RTL televizije nakon 15 godina rada na ovom mjestu, otkriveno je i gdje nastavlja svoju karijeru. Kako neslužbeno doznajemo, Vuksanović sada prelazi u odjel za odnose s javnošću Sofascorea. Riječ je o najjačoj sportskoj aplikaciji za praćenje rezultata uživo, ali i za sve sportske rezultate i statistiku.

VEZANI ČLANCI

O odlasku dugogodišnjeg suradnika oglasili su se i s televizije. 

„Zahvaljujemo kolegi Antoniju Vuksanoviću na dugogodišnjoj predanoj suradnji tijekom koje je, radeći kao urednik sportske redakcije, sportski novinar i komentator, u eter RTL-a donio brojne sjajne sportske priče, reportaže i prijenose utakmica. Želimo mu puno sreće i uspjeha na daljnjem profesionalnom putu!

Kontaktirali smo i Vuksanovića koji je s nama podijelio nekoliko detalja o svom odlasku i budućnosti. Antonio nam je otkrio kako odlazi nakon 15 godina, te da je na RTL stigao kao student. 

- Tako je, prije 15 godina sam stigao kao student, prošao sve stepenice u sportskom televizijskom životu, posljednjih osam godina sam i urednik, ali sada je došlo vrijeme za neke nove poslovne izazove.

Ispričao nam je i po čemu će pamtiti taj dio života. 

- RTL je bio moj prvi i jedini posao. Ovdje sam u posljednjih 15 godina upoznao prekrasne ljude koji su mi postali kao druga obitelj i oni će uvijek imati posebno mjesto u srcu. Prije svega moje kolege u sportskoj redakciji, i općenito u redakciji informativnog programa. Svi reporteri, urednici, producenti, montažeri, snimatelji, brojni drugi s kojima svaki dan prolaziš nove izazove. Ali uz te divne ljude sve je bilo puno lakše. Siguran sam da ćemo još dugo ostati prijatelji, a to dovoljno govori da sve ovo nije bio ''samo posao''.

Svoj karijerni put, kaže, nastavlja na Sofascoreu. 

- Karijeru nastavljam u Sofascoreu, hrvatskoj sportskoj aplikaciji s globalnim dosegom. Tamo ću raditi na odnosima s javnošću diljem svijeta, s fokusom na Brazil, USA i na drugim za Sofascore bitnim tržištima.

Za dalje nema velikih očekivanja. 

- Za početak nema velikih očekivanja. Uzeti nekoliko dana slobodno, odmoriti i što prije se uhodati s novim izazovima.

Podsjetimo,  Antonio je na RTL-u radio 15 godina, a raditi je počeo tijekom studentskih dana. Na početku svoje karijere radio je kao studentska ispomoć tijekom rukometnog prvenstva 2009. godine, a potom se pridružio redakciji kao sportski reporter te je na toj poziciji radio više od sedam godina. Posljednjih sedam godina, uz reporterske zadatke, radio je i kao sportski urednik.

Antonio je RTL-ovu sportsku redakciju vodio i kroz projekt prijenosa rukometnih utakmica tijekom europskih i svjetskih prvenstava koje su obožavatelji ovog sporta mogli gledati svakog siječnja na RTL-u. Dodajmo i da je Antonio i sam bio rukometaš te je i licencirani rukometni trener. 

O tome koliko je projekt prijenosa rukometnog prvenstva težak, govorio je 2021. godine, kada je sve još dodatno zakomplicirala pandemija, a Antonio je kazao da je upravo to prvenstvo u Egiptu najzahtjevniji projekt koji je radio. Osim toga, otkrio je i kako izgleda priprema ovog projekta. 

– Pripreme počinju negdje u rujnu, nakon ljeta. Prvi preliminarni sastanci s očekivanjima, željama i potrebama. Prvo uzak krug ljudi, koji se malo-pomalo širi da bi u prosincu gotovo svi sektori RTL-a bili uključeni. S obzirom na to da je ovo važan projekt za cijelu televiziju, treba krenuti na vrijeme. I bez obzira na sve, uvijek se dogode neke promjene u zadnji čas – rekao je za Večernji.

GALERIJA Upoznajte nove farmere iz 'Ljubav je na selu'

1/18

U siječnju je zbog toga kao urednik sporta imao puno više posla.

– Radi se dosta više u siječnju nego u ostalim mjesecima, ali drago nam je da je tako jer to znači da smo vlasnici prava za ovako velika natjecanja posljednjih šest godina. Radi se svaki dan, na dan utakmice od jutra pa do ponoći, a već jutro poslije počinje se pripremati sljedeća emisija. Voditelj Marko Vargek i ja sjednemo na početku dana, razradimo plan emisije i krenemo u proizvodnju. Najvažnije je koordinirati nekoliko strana – ekipu u Egiptu, kolege koje pod kontrolom drže sportski informativni program i nas koji smo zaduženi za projekt, ali s obzirom na iskustvo svakog siječnja, sve je uigrano i funkcionira. Pokrenuli smo podcast, ali ga kolegica Ivona Hemen zapravo uređuje i vodi. Posla je puno, ali ne žalimo se – rekao je tada.

VIDEO Ellu Dvornik tuži bivši muž Charles zbog kuće u Balama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije