Pobjednici Eurovizije

Nastup talijanskog benda već sada ima više pregleda od zadnjeg pobjednika iz 2019.

Foto: Instagram
1/4
27.05.2021.
u 07:00

Njihova najpoznatija pjesma je pak „Torna a casa“ iz 2018. godine koja ima više od 111 milijuna pregleda, a koju sad otkrivaju i obožavatelji Eurovizije.

Pobjednici ovogodišnje Eurovizije, talijanski bend Måneskin, pokorili su Europu svojom pjesmom „Zitti e Buoni“. Njihov nastup u finalu Eurovizije pregledan je više od 29 milijuna puta, a danima se već nalazi i na trendingu u brojnim zemljama. U Hrvatskoj su tako drugi, dok su na prvom mjestu trendinga srpske predstavnice, grupa Hurricane.

Zanimljivo je da bend Måneskin već sada, niti tjedan dana od pobjede, ima više pregleda od prošlog pobjednika, Duncana Laurencea, čiji je nastup iz svibnja 2019. godine pregledan gotovo 27 milijuna puta.

Ovaj glam rock bend dugo je već popularan u svojoj Italiji gdje su slavu stekli sudjelovanjem u showu „X Factor“ i pjesmom „Chosen“ koja se našla na drugom mjestu talijanske FIMI ljestvice singlova. Njihova najpoznatija pjesma je pak „Torna a casa“ iz 2018. godine koja ima više od 111 milijuna pregleda, a koju sad otkrivaju i obožavatelji Eurovizije.

- Opsjednuta sam njihovim pjesmama – napisala je jedna korisnica ispod videospota pjesme. Javili su se i drugi s komentarima da se radi o remek-djelu i da su članovi benda odlični, kao i da zbog pjesme žele naučiti talijanski jezik.

- Otići na Euroviziju vjerojatno je bila njihova najbolja odluka ikad, sada će postati poznati u cijeloj Europi – napisao je jedan korisnik.

Uz sam bend i njihove pjesme, veliku je pozornost privukao i njihov frontmen, 22-godišnji Damiano David, koji je brzo postao novi seks-simbol i osvojio obožavateljice diljem Europe i svijeta.

Måneskin inače planira iduće godine krenuti na turneju u Italiji, a najavili su i nastup na festivalima u Njemačkoj. Njihov novi album „Teatro d'ira“, na kojem se nalazi i eurovizijska pobjednička pjesma, osvojio je nedavno platinastu nakladu.

- Sve ovo je zahvaljujući vama, jedva čekamo krenuti na turneju po cijelom svijetu i podijeliti našu glazbu sa svima – poručio je bend na Instagramu.

VIDEO Što su Talijani zapravo osvojili nakon pobjede na Euroviziji?

Komentara 4

DU
Deleted user
08:29 27.05.2021.

Nije ni čudo s obzirom na sumnju u šmrkanje kokaina u prijenosu uživo. Svi mediji su danima pisali o tome i ne treba se čuditi da su onda usput pogledali i njihov nastup. Koliko je pjesma ustinu dobra ili loša pokazat će se kad se situacija s time slegne. Meni nije nešto, kao što uostalom nije nijedna s Eurosonga zadnjih godina. Daleko je to od hitova iz prošlosti koji se i danas redovito puštaju na radio stanicama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije