Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUMOVI

Nova TV ima novi bogato producirani dramski hit: Povratak glumca kojeg odavno nismo vidjeli

storyeditor/2022-02-07/kumovi.jpg
Foto: NovaTV
1/7
07.02.2022.
u 23:00

NovaTV sinoć je emitirala novu dramsku seriju ”Kumovi” koja bi trebala postati hit jer obrađuje teme bliske širokoj javnosti

Nova TV sinoć je emitirala prvu epizodu svoje nove dramske serije “Kumovi”, koja bi, sudeći prema viđenom, mogla postati njezin novi hit budući da obrađuje teme poznate široj javnosti. Obitelj i ljubav kao tradicionalne vrijednosti u fokusu su serije u koju je Nova TV izgleda uložila dosta truda i financija kako bi gledateljima isprala gorak okus u ustima koji je ostao nakon promašaja s prošlogodišnjom serijom “Bogu iza nogu” koja je, podsjećamo, prvo emitirana u udarnom terminu, a poslije je premještena u kasni termin vikendom. No, i tada je gledanost bila loša pa je ta serija zaključena nekoliko epizoda prije najavljenoga kraja.

Radnja “Kumova” odvija se u Zaglavama u Dalmatinskoj zagori, a cesta koja će doći u to mjesto dijeli ga na dva suprotstavljena tabora. S jedne su strane novi bogataši i gastarbajteri Macani, s druge vlastodršci i starosjedioci Akrapi, a u sredini kriminalna gospoda iz velegrada - povratnici Gotovci. Tri obitelji, Gotovac, Macan i Akrap, povezane kumstvom i interesom sukobit će se u utrci za novcem i odlučivati o sudbini mjesta. Naravno, kada se radnja događa u Dalmatinskoj zagori, očekivano je da ćemo vidjeti Vedrana Mlikotu i Stojana Matavulja, koji se najbolje snalaze u takvim ulogama, pa imate osjećaj kao i da ne glume. Mlikota je Vinko Macan, a Matavulj Zvone Akrap, a njihove obitelji su na zaraćenim stranama ubog dolaska ceste. Milan Štrljić se prijašnjih godina specijalizirao za uloge glava obitelji u domaćim sapunicama, pa je i u ovoj seriji neizbježan. On je Stipan, glava obitelji Macan, koji je sve stekao radom u Njemačkoj. Situacija se zakomplicira kada se u Zaglave vrati i obitelj Gotovac nakon financijskog sloma i pritvora Aljoše Gotovca. Nakon njihova povratka otkrije se da je Aljoša u stvari nezakoniti sin Stipana Macana, što Vinko ne primi baš najbolje. Na braći i rivalima Vinku i Aljoši ostat će da se ili udruže i spase mjesto od, kako će se ispostaviti, Akrapove prijevare ili da se dodatno zarate u borbi za Stipanovu ostavštinu i u konačnici sve izgube.

Hoće li ljubav Janka i Luce biti jača od obiteljskog neprijateljstva i mogu li oni pomiriti zavađene strane, vidjet ćemo u idućim nastavcima ove dramske serije. Najveće je iznenađenje povratak novosadskog glumca Vladimira Tintora, koji je još prije 15 godina bio redoviti gost u hrvatskim dramskim serijama, a najpoznatiji je po ulozi u “Zabranjenoj ljubavi”. Posljednji put vidjeli smo ga u seriji “Novine”, a ovdje glumi sredovječnog muškarca koji već ima odraslu djecu, što baš i ne izgleda uvjerljivo. Inače, Tintor ima 43 godine, a njegova sina Janka u seriji glumi Momčilo Otašević koji je od njega mlađi samo 12 godina. Otašević je, kao i obično, zadužen za šarmiranje i ljubavnu priču, a njegova “meta” u ovoj seriji je Luce Akrap koju glumi Ana Uršula Najev. Serija i počne njihovom vatrenom noći na vjenčanju zajedničkih prijatelja, no ubrzo (vidi čuda) shvate da su im obitelji na zaraćenim stranama.

”Kumovi” nije serija koja će vas oduševiti kvalitetom, dapače, nesumnjivo će u njoj biti puno stereotipa. No, sigurno će imati dobru gledanost jer će ljudi u njoj prepoznati neke situacije koje svakodnevno viđamo u Hrvatskoj. Vidljivo je da je Nova TV dosta uložila u produkciju, pa je i to jedan od pluseva za “Kumove” koji će u idućih nekoliko mjeseci prikovati stotine tisuća Hrvata uz televizore.

VIDEO: Pogledajte tko je nominiran u kategoriji Radijska osoba godine za Večernjakovu ružu

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije