donat mandić

Novo ime na sceni donosi novu dozu emotivnosti: 'Planiram donositi svježu perspektivu'

Foto: Hrvoje Banić
1/4
01.01.2024.
u 07:00

Odluka o glazbenoj karijeri ovakve razine došla je iz njegove duboke ljubavi prema glazbi i strasti za izražavanjem emocija kroz nju.

Donat Mandić, ime o kojem će se itekako pričati, donosi svježu dozu emotivnosti na glazbenu scenu. Singlom prvijencem "Još jednu lijepu riječ", a u suradnji s Hit Recordsom, pokazuje sposobnost stvaranja glazbe koja ne samo da zadovoljava uho, već i dira duboko samu emociju slušatelja. Pjesma mladog i talentiranog Donata istražuje temu ljubavi, ističući se ne samo zaraznim ritmom, već i snažnim tekstom koji je napisao on sam, baš kao i glazbu.

- Moj prvi singl je doživio izuzetno pozitivne reakcije, a radost koju osjećam teško je opisati riječima. Vidjeti kako se ljudi povezuju s mojom glazbom i podržavaju moj rad pruža mi takvu sreću da jednostavno želiš raditi ovaj posao i kad ti je najteže - rekao nam je Donat. Zbog svega se trenutno osjeća "preplavljen srećom, ponosom i zahvalnošću". U aranžmanu i produkciji pomogao mu je Mihael Blum, a sama Donatova izvedba, kao i uvjerljiv vokal, donosi posebnu toplinu stvarajući nezaboravan doživljaj.

- "Još jednu lijepu riječ" nastala je iz dubokih emocija i inspiracije koje su proizašle iz osobnih iskustava. Želio sam stvoriti pjesmu koja nije samo glazbena, već i emotivna priča koja će dodirnuti srca slušatelja - ispričao nam je. Proces stvaranja za njega počinje emotivno. Kako kaže, ideje i osjećaji dolaze najprije, a zatim ulazi u detalje teksta i glazbe. - Istražujem različite zvučne pejzaže kako bih pronašao savršenu melodiju koja će nositi poruku same pjesme - dodao je.

VEZANI ČLANCI

Odluka o glazbenoj karijeri ovakve razine došla je iz njegove duboke ljubavi prema glazbi i strasti za izražavanjem emocija kroz nju.

- Godine posvećenosti učenju i praksi, doveli su me do točke gdje želim dijeliti svoju umjetnost na ovakvom nivou - kaže. Naravno, u početku je imao dozu straha, straha od nepoznatog, neuspjeha.

- Ali upravo ta doza straha čini cijeli proces uzbudljivijim i izazovnijim. On potiče daljnji rast, kreativnost i trud - smatra Donat.

Tijekom osnovne i srednje škole aktivno je sudjelovao u klapskom pjevanju, te dodatno bogatio svoje glazbene vještine, a sudjelovanjem po raznim festivalima diljem rodnog Zadra pružena mu je prilika dijeliti svoju glazbu s publikom, a osvajao je i nagrade. Spoj ljubavi prema izvođenju, stvaranju i neprestanom istraživanju glazbenih horizonata, otkrio je i radost eksperimentiranja u različitim glazbenim stilovima, posebno istražujući svijet trap glazbe s balkanskim štihom.

- Iskustvo nastupa na festivalima bilo je nevjerojatno inspirativno. Energija publike, dijeljenje trenutaka s njima i stvaranje povezanosti kroz glazbu ostaju nezaboravni trenuci koji me motiviraju za daljnji rad - ističe.

Trenutno je zato fokusiran na stvaranje novog glazbenog materijala. Razmišlja o smjeru u kojem želi voditi svoju umjetničku karijeru i istražuje nove mogućnosti suradnje i projekata kako bi proširio svoj umjetnički doseg. - Planiram donositi svježu perspektivu i zvuk u svoje buduće projekte - zaključio je Donat u našem razgovoru.

VIDEO Danijela Dvornik o razvodu kćeri Elle: 'Imala sam osjećaj da to neće funkcionirati. Nije joj lako'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije