Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sretan rođendan neo!

Od škole je odustao sa 17 godina, boji se mraka, a život su mu obilježile tragedije

Foto: Wyters Alban/Press Association/PIXSELL
1/7
02.09.2019.
u 17:24

Njegov su život obilježile brojne tragedije, a slava mu nikad nije 'udarila u glavu'.

Jedan od omiljenih glumaca filmske industrije, Keanu Reeves, danas slavi 55. rođendan.

Ovaj skromni glumac oduševljava žene i muškarce diljem svijeta, a svoju je popularnost stekao u filmovima 'Matrix', 'Brzina', 'John Wick', 'Đavolji odvjetnik', ali i mnogim drugim uspješnicama. Ovaj glumac poseban je zbog svoje skromnosti, a njegov život obilježile su brojne tragedije. Iako se o njemu puno piše, postoje neki detalji koje mnogi obožavatelji zgodnog glumca ipak ne znaju.

 

Keanu Charles Reeves puno je ime ovog glumca, a značenje imena 'Keanu' bi se prevelo kao "hladan povjetarac nad planinama".

Foto: Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL

Rođen je 2. rujna 1964. u Beirutu u Libanonu.

1993. godine uhićen je zbog vožnje u pijanom stanju.

U mlađim danima trenirao je hokej na ledu, a nadimak mu je bio 'The wall'.

 

Sa 17 godina napustio je školu da bi se posvetio glumi.

Foto: Wyters Alban/Press Association/PIXSELL

Na snimanju filma Dracula, Reeves i Winona Ryder koji su igrali Jonathana i Minu Harker, pojavljuju se u sceni u kojoj se njihovi likovi vjenčaju. Redatelj Francis Ford Coppola iskoristio je pravog svećenika u sceni i oboje su izgovorili svoje zavjete, ali nije poznato je li svećenik tijekom snimanja koristio stvarna imena glumaca.

Foto: Maurizio D'Avanzo/Milestone Media/PIXSELL

Odbio je ulogu u nastavku filma 'Brzina', za što je smatrao da ga je dovelo do deset godina 'filmskog zatvora', perioda u kojem mu s Fox-a nije ponuđena niti jedna druga uloga.

Boji se mraka.

Djevojka mu je poginula u nesreći nedugo nakon što je rodila mrtvo dijete.

 

Ima svoju privatnu zakladu preko koje već godinama pomaže dječjim bolnicama i za istraživanje raka, ali ne želi da se uz nju povezuje njegovo ime.

Skoro cijelu zaradu od filma 'Matrix' dao je ekipi za kostime i specijalne efekte.

Foto: Kika/Pixsell

Na gostovanju kod Ellen DeGeneres Keanu i njegova kolegica Sandra Bullock priznali su da su na snimanju filma 'Brzina' gajili simpatije jedno prema drugome.

Kada su ga 1995 godine pitali što je za njega sreća, Keanu je odgovorio: “Ležati u krevet s mojom ljubavi, voziti bicikl, baviti se sportom, provoditi vrijeme s prijateljima, razgovarati, učiti… Zemlja, prljavština, obitelj s čašom vina i izvrsnom hranom, sretna vijest, polet, požuda. Volim biti u pustinji, u prirodi i provoditi vrijeme na izvanrednim mjestima u prirodi, visjeti s drveta ili se valjati po zemlji, družiti se sa svojom obitelji i svojim sestrama”. No, život je za njega ispisao drukčiji scenarij.
 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Strangethedreamer
Strangethedreamer
18:29 02.09.2019.

"Sjeo" mi je, sa sad pokojnim, Patrickom Swayzijem u Point breaku! Od tad je imao punih pogodaka, ali i punih promašaja, i ništa ga nije izbacilo iz takta. Simpatičan lik i odličan glumac, prihvaća i one filmove koji ne obećavaju, ako se njemu sviđa scenarij. Nezaboravan kao Neo. Ali i John Wick mu odlično leži. Sretan rođendan Keeanu!

EL
elb56753
20:14 02.09.2019.

Ovo je najbolji posao koji Google sada plaća.Dobio sam glavni mjesec od 27936 eura za rad 3 sata dnevno. Počeo sam prije četiri mjeseca i brzo sam se vratio kući,svejedno,od 7645 do 9264 eura svaki tjedan. ovdje...... >>> www.WebJob33.Com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije