Meghan i Harry

Odbjegli kraljevski par u financijskim problemima, dokumenti potvrđuju veliki minus na računu

Foto: PA/Pixsell
1/10
08.01.2022.
u 16:00

Meghan Markle i princ Harry nisu baš snalažljivi kada su u pitanju financije, pa su u 2021. godini potrošili više novaca na pravne troškove nego što su prikupili.

Meghan Markle (40) i princ Harry (37) nisu baš snalažljivi kada su u pitanju financije, pa su u 2021. godini potrošili više novaca na pravne troškove nego što su prikupili. Službeni dokumenti prikazuju kako su u američkoj zakladi Archewell prikupili nešto manje od 50.000 dolara, a na pravne troškove svoje zaklade Sussex Royal u Velikoj Britaniji potrošili oko 55.000 dolara.

Nakon što su odstupili s kraljevskih dužnosti i preselili u Ameriku, Britansku zakladu preimenovali su MWX. Imali su oko 380.000 dolara, no zaklada je sada pred zatvaranjem jer su prihodi bili manji od rashoda, a sve je krenulo nizbrdo kada su se počeli suočavati s obiteljskim razmiricama. 

Svojedobno je zaklada bila i na meti istražitelja zbog sumnje u malverzacije, no svjetski mediji prenose kako su se posvetili drugim projektima zbog kojih su zaklade pale u drugi plan, a na kraju se ispostavilo da su poslove obavljali po zakonu.

Inače, Meghan i Harry su u središtu pozornosti otkako su odlučili otići iz Velike Britanije i 'mirniji' život pronaći u Americi, a britanska javnost im zamjera blaćenje kraljevske obitelji. Potpisali su unosne ugovore sa streaming servisom Netflix i brojnim kompanijama, no projekti još nisu realizirani, a Meghan se u posljednje vrijeme sve češće pojavljuje na političkim događajima pa se sve glasnije spominje njezina politička karijera. 

VIDEO Pogledajte najbolje trenutke s dodjele Večernjakove ruže 

Ključne riječi

Komentara 3

AA
Aartur
17:10 08.01.2022.

Ono kad ti baka pokloni milijune, a ti ih potrošiš na odvjetnike kako bi dokazao da si woke i "samostalan"

ČS
Čuvaj se senjske ruke
19:07 08.01.2022.

Treba odmah pokrenuti humanitarnu akciju. Svatko za kralja i kraljevića neka uplati 10 eura. Ne mogu oni živjeti samo od milijuna, moraju imati i nešto krupno. Nego, tko i zašto izmišlja ovakve glupe vijesti?

Avatar kastanjer2
kastanjer2
16:16 08.01.2022.

Koga briga za to dvoje niškoristi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije