Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon 35 godina

Oglasio se Mile Kekin o budućnosti Hladnog piva: Od jeseni nastavljamo različitim putevima

Zagreb: Glazbenik Mile Kekin
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/8
25.08.2022.
u 14:10

Sljedećih godina neće zajedno nastupati te će se Mile Kekin posvetiti solo karijeri, a ostatak benda nastavlja svoj glazbeni put kroz Guerilla Mainstream projekt.

Hladno pivo svoju karijeru je započelo prije 35 godina kao žestoki punk bend, a tijekom godina njihov zvuk je postao nešto komercijalniji i stekli su vojsku obožavatelja koja je s tugom dočekala današnju vijest kako bend uzima dužu pauzu i sljedećih godina neće zajedno nastupati te će se Mile Kekin posvetiti solo karijeri, a ostatak benda nastavlja svoj glazbeni put kroz Guerilla Mainstream projekt. 

- Grupa uzima dužu koncertnu pauzu koja nije vremenski definirana - napisao je bend u zajedničkoj izjavi, a javio nam se i Kekin i poručio: Da, istina je. Nakon ove fenomenalne koncertne godine od jeseni nastavljamo različitim putevima. Ali dotad se gledamo i vidimo još a možda popijemo i rakijicu u Humu. Dodao je kako sljedećih godina sigurno neće nastupati s bendom, ali opciju da se opet okupe nije isključio.  Bend je sada na turneji kojom slave 35 godina zajedničkog rada, a u svibnju se Mile u intervju za Večernji prisjetio kako je sve počelo u Gajnicama kada su osnovali bend. 

- Našeg gitarista Zokija, s kojim sam i krenuo u cijelu ovu priču, susretao sam svako jutro na autobusnoj stanici Karažnik u Gajnicama. Pitao sam ga: “A što ti slušaš”, i tako smo se zapričali i rekao sam mu da živim sam u svojoj kući na brdu i onda se on jednu večer doteglio s gitarom i flašom vina i tako smo počeli. Zoki je u glazbenoj sekciji u školi svirao nešto gitare, a ja nisam, no imao sam veliku bilježnicu koju sam počeo pisati kao dnevnik, ali sam sve više i više počeo pisati neku svoju liriku. I tako smo jednog dana usvojili Zokijevu ideju i prepjevali pjesmu engleskog punk benda Toy Dolls i njihovu pjesmu “Spider in The Dressing Room”, nazvali je “Bubašvabe” i onda se pojavio mlađahni momak Robert Knjaz iz Dugava, koji je u to vrijeme eksperimentirao s kamerom i za tadašnjih sto maraka napravio spot. Sve ostalo je povijest. Taj spot snimljen je u toj mojoj kući u Gajnicama u kojoj sam, za razliku od ostalih, živio sam. U mojoj kući svi su gledali prve porniće, prve hororce, kod mene su se prvi put napušili i ljubili u mraku, to je bila jedna vrsta gajničkog kulturnog centra ili, kako je jednom prilikom rekao naš Suba iz benda: “Tvoja kućica, moja slobodica.” - ispričao nam je Mile. 

Ključne riječi

Komentara 19

DU
Deleted user
14:46 25.08.2022.

Koji antipatičan lik i njegova žena isto🤮

MO
modovisisajteMaraschino
14:32 25.08.2022.

35 godina prekasno

VK
Vk
14:41 25.08.2022.

Hvala bogu, zbog tebe sam sve cd-e pobacao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije