oglasila se glazbenica

Otkazan koncert Jelene Karleuše na Barbarincu: 'Ovakve stvari u 21. stoljeću? Idiotizam'

Foto: Instagram
1/11
14.07.2023.
u 08:24

Nakon svega, koncert Jelene Karleuše koji je trebao biti danas, 14. srpnja, otkazan je, a priopćili su to i iz organizacije festivala

Domovinski pokret, pa onda i braniteljske udruge, protivili su se koncertima srpskih turbofolk pjevača Ace Lukasa, Jelene Karleuše i Harisa Džinovića na festivalu "Island of love" koji je organiziran na Barbarincu, malom otočiću između Splita i Kaštela. 

Nakon svega, koncert Jelene Karleuše koji je trebao biti danas, 14. srpnja, otkazan je, a priopćili su to i iz organizacije festivala. 

"Zbog sigurnosnih izazova te velike negativne kampanje pojedinaca koja se posljednjih mjeseci vodi prema ovom koncertu, organizatori su odlučili otkazati nastup regionalne glazbenice koja je posljednjih godina u više navrata nastupala diljem Hrvatske", stoji u priopćenju poslanom nakon što su predstavnici udruga uputili zahtjev Gradu za otkazivanje koncerata na Barbarincu.

VEZANI ČLANCI

Oko svega se oglasila i sama pjevačica koja je poručila da je razlog otkazivanja "šokantan i sramotan". 

"Ovakve stvari u 21. stoljeću? Primitivizam. Rasizam, šovinizam, fašizam, kretenizam, idiotizam. Pozdrav za sve moje fanove u Hrvatskoj koji su masovno kupili karte uz poruku širite mir, ljubav, toleranciju i ne dozvolite mržnji da truje zajedničku budućnost svih nas dobrih ljudi. Neka nas glazba spaja. Volim vas", poručila je glazbenica. 

Foto: Screenshot/Marko Mihaljević

Podsjetimo, braniteljske udruge zahtjev su poslale izravno Gradu Kaštelima. 

U dopisu koji su poslali gradonačelniku braniteljske udruge, između ostalog, pišu sljedeće:

"Zašto ste dozvolili koncerte Jelene Karleuše, Ace Lukasa i Harisa Džinovića, srpskih turbo folk izvođača? Zašto vrijeđate osjećaje branitelja i svih koji su u Domovinskom ratu izgubili svoje najbliže? Zašto niste pitali građane da li to žele? Zašto niste pitali branitelje da li ih to vrijeđa? Zašto niste pitali roditelje poginulih da li se pitaju za što su njihova djeca poginula? Znači li vama išta život mladih ljudi? Puna su vam usta branitelja poginulih za datume vezane uz Domovinski rat i pred izbore, ali ovo što radite stvarno nema veze s mozgom.

Stoga zahtijevamo da se otkažu koncerti navedenih izvođača, iz države koja je izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku, kao što se, u istoj Hrvatskoj otkazuju koncerti hrvatskog glazbenika i domoljuba Marka Perkovića Thompsona te barda hrvatske glazbe Stjepana Jimmija Stanića".

VIDEO Ivana Paradžiković o rođenju sina: 'Cijelu sam noć probdjela plačući, pisalo je rizik prijetećeg pobačaja'

 

Komentara 23

ZD
zdravljak
08:48 14.07.2023.

Samo zbog ovog što je napisala treba joj zauvijek zavbraniti rad u Hrvatskoj. Zabranjena si zbog muzike koju pjevaš, a ne zbog toga što si iz Srbije!!!!!!

DU
Deleted user
08:33 14.07.2023.

Ove cajke su teroror za mozak i zdrav razum! Istočnjačko smeće kojeg se trebamo što prije rješiti!

Avatar Babakata
Babakata
08:45 14.07.2023.

Srbima bi inače trebalo uvesti vizni režim radi očuvanja vlastitog morala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije