YouTube i Spotify

Ozbiljan uspjeh! Pjesme Melodija Jadrana osvajaju najvažnije glazbene ljestvice

Foto: Saša Stojanović Sapa
1/8
11.07.2024.
u 14:37

Da je riječ o izuzetno uspješnom festivalu dokazuje i zanimanje publike koje ne prestaje, a direktor festivala Tomislav Mrduljaš ne krije sreću zbog zadovoljstva publike i izvođača

Dio pjesama predstavljenih na nedavno održanim Melodijama Jadrana ušle su u Top100 na Spotifyju i Top30 na Trendingu u Hrvatskoj pa su tako, već nekoliko dana nakon predstavljanja, stale uz bok velikim hitovima.
Jelena Rozga s pjesmom „Lavica“, koju potpisuju Vjekoslava i Tonči Huljić te Hrvoje Domazet trenutno je na visokom, sedmom mjestu na Spotifyju, a u YouTube Trendingu zauzela je deseto mjesto.
Tonči Huljić se i kao izvođač našao na Trendingu, na 23. mjestu, s pjesmom „Aj' pitaj“ koju je izveo s Madre Badessom i Pjerom, a koju autorski potpisuje sam Huljić, uz Vjekoslavu Huljić i Hrvoja Domazeta. Tri mjesta niže, 26. mjesto, pripalo je Vanni i Sergeju i pjesmi „Dan po dan“, koju autorski potpisuju Vanna i Jacques Houdek te Goran Kovčić.


Mlada pjevačica Lorena koja je ove godine na Melodijama Jadrana izvela pjesmu „Melem“ Tončija i Vjekoslave Huljić te Lea Škare dospjela je na 86. mjesto na Spotifyju i ušla u 100 najslušanijih pjesama u Hrvatskoj na toj streaming platformi. Publiku je osvojio i Ivica Sikirić Ico pjesmom „Lipo te nazvat, lipo te čut“ autora Rudolfa Dvorskog i Ivana Popeskića, koja se na Spotifyju trenutno nalazi na 97. mjestu.

Zadovoljstvo zbog uspjeha ne krije ni direktor festivala, Tomislav Mrduljaš:

- Uvijek je teško nadmaštiti neki dobar prošlogodišnji projekt pa smo se, iskreno, i mi ove godine malo pribojavali hoćemo li nakon uspjeha pd lani ponovno opravdati očekivanja publike i izvođača. Drago mi je što, sudeći već prema dosadašnjim brojkama, možemo reći da smo u tome uspjeli. Usudio bih se čak napomenuti kako mnogi komentiraju da smo čak i nadmašili prošlu godinu. Iz svoje perspektive mogu samo reći da smo svakako podigli produkciju na još jednu višu razinu. Posebno mi je zadovoljstvo što su Melodije Jadrana postale projekt koji plasira neku novu glazbu koja se ljudima sviđa. Mislim da je to jako važno jer se festivali rade zbog izvođača i njihove publike. Mi ćemo se sada svi sad malo odmoriti, a onda kreću pripreme za nove Melodije Jadrana-kazao je Mrduljaš.

VEZANI ČLANCI


Osim pjesama koje su predstavljene na ovogodišnjem izdanju Melodija Jadrana, među najslušanijim pjesmama trenutno je i prošlogodišnji hit Nine Badrić i Petra Graše „Nemoj“, koju potpisuju sam Grašo, bračni par Huljić te Leo Škaro, a koja se nalazi na 85. mjestu najslušanijih pjesama na Spotifyju. Prošle godine ova je pjesma tri uzastopna tjedna bila prva na HR Top 40 listi.

Gačerija: Pogledajte kako je bilo na 65. rođendanu Večernjeg lista

1/119


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije