MasterChef

Petar Tucman otkrio koga vidi kao pobjednika showa: 'Oni imaju podjednake šanse'

Foto: Nova TV
1/18
28.12.2023.
u 07:00

Petar Tucman gledatelje je prvo oduševio svojom transformacijom u "Životu na vagi", ali i kulinarskim znanjem u "Masterchefu"

Krajem prosinca završavaju mnogi televizijski showovi. Nedavno smo doznali tko je odnio titulu "Supertalenta", a ovih dana otkrit ćemo i tko je ovogodišnji "Masterchef". Kandidata je ostalo samo nekoliko. Svoj put u ovom showu prije nekoliko dana, točnije u top 6, završio je i Petar Tucman (42) iz Zagreba. Petar je svoj put u "Masterchefu" izborio iz drugog pokušaja, odnosno ovo mu je bila druga prijava, a televizijskoj je publici već poznat zbog svog sudjelovanja u "Životu na vagi". "Masterchef" je napustio nakon posebnog stres-testa mentora Damira Tomljanovića. Naime, jelo od romba sastojalo se od nekoliko komponenti, a Petar ih nije stigao sve završiti, zbog čega su članovi žirija odlučili da će on napustiti show.

– Tužan sam. Žao mi je što sam ispao na takvim glupostima. Trebao sam dati više. Onda opet mislim – top 6 – to je golem uspjeh – kazao je Petar odmah nakon ispadanja, a sada, nakon što su mu se slegli svi dojmovi, otkrio nam je kako gleda na cijelo ovo iskustvo, ali se prisjetio i svog sudjelovanja u drugom showu, "Životu na vagi", osvrnuo se na svoj bend i planove.

VEZANI ČLANCI

Nakon svih dojmova, Tucman je kazao da je jako ispunjen zbog sudjelovanja u ovoj avanturi.

– Osjećam se jako ispunjeno, sretno, prepun novih znanja, iskustava i prijateljstva. Naravno, ima malo žaljenja jesam li mogao više, ali što je – tu je – istaknuo je te dodao da nije mogao ni u snu zamisliti da će doći do finalnog tjedna. Kaže i da nije razmišljao do kada će biti u emisiji.

– Išao sam dan po dan, izazov po izazov – govori i dodaje da je jelo koje ga je koštalo ulaska u top 5 pokušao raditi odmah idući dan.

– Napravio sam umak hollandaise iduće jutro. Naravno da je ovoga puta ispao savršen – kazao je. Nakon svog ispadanja otkrio je i koga vidi kao pobjednika.

– Mislim da Luka, Manuel i Sara imaju podjednake šanse da postanu pobjednici – kaže, a ovo poručuje preostalim kandidatima:

– Svatko može imati loš dan i nema izraženog favorita. Tako da – fokus, fokus i fokus. Pa ako ispadnete, barem znate da ste dali sve.

Kako bi ušao u show, Petar se prijavljivao čak nekoliko puta, a ovo je za njega bilo posebno iskustvo. To iskustvo činili su i drugi kandidati s kojima je i živio u izoliranoj kući, žiri koji čine chefovi Damir Tomljanović, Stjepan Vukadin i Melkior Bašić, ali i produkcijski tim u kojemu je više od 150 ljudi.

– Produkcija cijelog showa je dosta velika. Iza kamere ima jako puno čekanja, zezanja i još malo čekanja – opisao je izgled showa iza kamere te kazao da će mu iz vile "Masterchef" najviše nedostajati ispijanje kave ujutro s drugim kandidatima i "urlanje pojedinih kandidata". Istaknuo je i da je sa svim natjecateljima imao korektan odnos, a s nekima je bio i posebno blizak, poput Mire, Asmire, Antonije, Meri, Ane Marije, Ivane. No, nije mogao reći i da je imao najdražeg člana žirija.

– Ne bih nikoga posebno izdvojio jer svatko ima svoje kvalitete i savršeno se dopunjuju sva trojica – kazao je. Nismo mogli zaobići pitanje o najdražem tanjuru iz showa.

– Najdraže mi je bilo pripremati stvari koje sam kuhao opušteno. Izdvojio bih tunu u "Japan izazovu" i gablec u kutiji iznenađenja – ističe Petar.

GALERIJA Zvijezda 90-ih snimljena kako prodaje kuhani grah i puricu s mlincima na Dolcu

1/17

Nakon ovog iskustva Petar i dalje želji nastaviti svoju edukaciju u području kulinarstva i "raditi negdje gdje je super atmosfera i odličan mentor". Na ulasku u show kazao je i da bi nakon showa i stjecanja novih znanja volio pokrenuti food truck festival koji bi povezivao pivo, punk i hranu, a on je trenutačno u fazi mirovanja. Kaže da se u showu zainteresirao i za neke druge oblike gastronomije te je ovo još uvijek samo ideja.

Osim što je u showu naučio mnogo toga, Petar je upisao školu za prehranu i nutricionizam te je već pomogao trenerici Sanji Žuljević (koju je upoznao u showu "Život na vagi") u stvaranju knjige recepata. Kaže da su mu do završetka te oxfordske online škole ostala još dva ispita, a ima i poruku svima onima koji se žele prijaviti na "Masterchef" te tako raditi na sebi.

– Uvijek ima posla kod rada na sebi – kaže i dodaje:

– Svakome tko razmišlja o sudjelovanju savjetovao bih da se odmah prijavi. Pa kako bude, bude. Teško da ćete dobiti još jednu ovakvu priliku. U biti, možda kao i ja, baš hoćete – govori uz osmijeh.

Petra mnogi pamte i po sudjelovanju u trećoj sezoni showa "Život na vagi" koja se emitirala 2018. godine. Tucmanu je tada finale izbjeglo za dlaku, a tijekom showa napravio je značajnu transformaciju i izgubio više od 60 kilograma. Svojom pojavom u finalu mnoge je oduševio te je nakon showa nastavio raditi i na tom aspektu sebe. No, kaže kako se s kolegama iz showa baš i ne čuje.

– Tu i tamo se čujem s bivšim kandidatima, jednostavno je svatko krenuo na svoju stranu – ističe i dodaje da trenira tri puta tjedno, a pokušava u taj raspored ubaciti i nekoliko dužih šetnji. U ovom showu doznali smo i da je član hardcore punk benda Sentence, koji, kako nam kaže, trenutačno stagnira zbog ozljede bubnjara.

– Ali volio bih i dalje biti vokal nekog punk benda – dodaje Tucman, koji ima mnoštvo hobija i zanimacija, a njegova je tajna u zapisivanju i dobrom planiranju.

– Katkad ne ostvarim sve od planiranog, ali ako ostvarim 80 posto, jako sam zadovoljan – kaže mnogima jedan od najdražih kandidata "Masterchefa".

VIDEO Ugrina: 'Nadam se da će mi Hrvati pomoći da otplatim kredit'

 

Komentara 1

Avatar zpAgram
zpAgram
10:26 28.12.2023.

Kakav "masterchef", on je jednostavan kuhar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije