Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
71. izdanje

Pobjednik Zagrebačkog festivala je ToMa: 'Presretan sam nakon pobjede, stvarno se nisam nadao'

Poznati na 71. Zagrebačkom festivalu
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/19
19.04.2024.
u 22:34

ToMa je s pjesmom "Voljet ćeš opet" oduševio žiri koji su činili: Vanna, Urban, Matija Cvek, Ana Miščević i Željko Barba.

U petak je održano 71. izdanje najdugovječnijeg glazbenog festivala u Hrvata, Zagrebačkog festivala na kojem je pobjedu odnio Tomislav Marić ToMa s pjesmom "Voljet ćeš opet". ToMa je oduševio žiri koji su činili:  Vanna, Urban, Matija Cvek, Ana Miščević i Željko Barba, a nakon pobjede je bio vidno iznenađen. - Presretan sam, hvala žiriju na glasovima. Sad sam čuo da je razlika između mene i druge pjesme ogromna, to se stvarno nisam nadao. Hvala Aljoši Šeriću na ovoj prekrasnoj pjesmi, čim sam je čuo zaljubio sam se u nju. Aljoša, ako imaš još neku pjesmu za mene, tu sam! - rekao je ToMa.

Ovo izdanje festivala popraćeno je s 20 izvedbi, a nastupili su: Boris Štok s pjesmom "Jedino što mi treba", Cota G4 izveo je "Daj mi znak", Dani Kristina s pjesmom "Sama", Giuliano je izveo "Onoj koja moja zauvik će bit", Grupa 777 "Nema signala", Hjer feat. Lara pjevali su "Tu nema ljubavi", IDEM je predstavio "Ti x Ja", Ilma Karahmet "Ne otvaraj mi kofer", Josip Palameta pjevao je pjesmu "Malena", Kristijan Kiki Rahimovski "Što je život bez tebe, Laura "Nije bitno", a Leteći Odred "Zakon ljubavi". Na pozornicu su stali i Marija Mirković s pjesmom "Maleni čarobnjak", Mia Dimšić & Doris Kosović s "Uzalud ti sve", Milošev feat. Nikolina Kovačević s "Mjesto za nas", Natali Dizdar je pjevala "Padamo", Roko Vušković "Pjeva nebo", Stefany "Ona", Tina Vukov "Sunce", a ToMa "Voljet ćeš opet".

Poznati na 71. Zagrebačkom festivalu
1/39

Večer je svojim nastupom otvorio pobjednik ovogodišnjeg The Voicea Martin Kosovec. Martin je zapjevao pjesmu "Golubovi" te se kratko okušao i u voditeljskoj ulozi gdje se odlično snašao. Martin je nastupio i s legendarnom Tatjanom Cameron Tajči u posebnom programu posvećenom Gabi Novak. Naime, jedna od diva hrvatske glazbe ovogodišnja je dobitnica nagrade za poseban doprinos Zagrebačkom festivalu. Nagradu su uručili glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić i glazbena urednica Croatia Recordsa Klaudija Čular. 

-Te 1959. Zagrepčane je ujutro dočekao prvi broj Večernjeg lista, a te iste godine zagrebačka publika na Zagrebačkom festivalu je imala čast upoznati Gabi Novak i sve ostalo je povijest. U vremenu nesklonom tradiciji Zagrebački festival je postao kulturno dobro i to kulturno dobro je dobilo okus i miris upravo zahvaljujući Gabi. Mi smo narod koji brzo zaboravlja, i zato je ova nagrada dokaz da Zagrebački festival i Večernji list neće zaboraviti one koji su obilježili hrvatsku glazbu i hrvatsku kulturu - rekao je glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić.

Nagradu je u ime Gabi Novak, koja nije mogla biti prisutna na Festivalu, preuzeo njezin sin Matija Dedić. - Gabi je sretna i pozdravlja vas - kratko je rekao Matija, a publika je pljeskom pozdravila glazbenu divu.

Program su vodili Duško Ćurlić i Iva Šulentić.

VIDEO Dubioza Kolektiv napravili show u zagrebačkom tramvaju

Ključne riječi

Komentara 1

TE
terraviri
22:59 19.04.2024.

Bome, nitko se ovome nije nadao 😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije