Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža kroz povijest

Policajac je legitimirao i laureate i prezentere, poštedio jedino Vinka Brešana

Večernjakova ruža
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/9
29.02.2024.
u 07:35

Dodjela šeste Večernjakove ruže te Ruže stoljeća odvila se 2000. godine, a anegdota nije nedostajalo.

O svakoj se dodjeli Večernjakove ruže govorilo danima i prije i poslije samih svečanosti, nakon kojih anegdota nikada nije nedostajalo. Iznimke nije bilo ni 2000., na dodjeli šeste Večernjakove ruže te Ruže stoljeća održanoj u Satiričnom kazalištu Kerempuh.

Televizijski voditelji Mirko Fodor i Marko Rašica te Ružom nagrađeni radijski voditelj Trpimir Vicković-Vicko improvizirali su vožnju vlakom skakutanjem po naslonjačima, na kraju zapjevavši “Kad se male ruke slože”. Neometen njihovom bukom pjevač grupe Kojoti Alen Marin u kutu je lijepio sličice u album Europskog nogometnog prvenstva, voditelj Siniša Cmrk kleknuo je pred Martina Sagnera, popularnog Dudeka iz Gruntovčana, prema odluci čitatelja Večernjaka najbolje serije u prošlom stoljeću, i obratio mu se u stihovima...

Glazbena diva Tereza Kesovija, dobitnica Ruže stoljeća, veselo je zaplesala i zapjevala refren “Prozor kraj đardina”. No u to se pred njom stvorio smrknuti policajac i tražio je osobne dokumente. Ubrzo su se svi valjali od smijeha prepoznavši pred strogim “organom reda” glumca Predraga Vušovića, koji je legitimirao i laureate i prezentere, poštedjevši jedino Vinka Brešana jer su skupa stvarali film “Maršal”, koji je bio u konkurenciji za najbolji film 20. stoljeća, no istisnuo ga je “Tko pjeva zlo ne misli” Kreše Golika.

GALERIJA Dodjela nagrade Večernjakova ruža za 1994. godinu

Večernjakova ruža
1/25
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije