Mario Lipovšek Battifiaca

Poznatom voditelju i komičaru zbog rijetkog genetskog poremećaja ostalo je manje od 20 posto vida

Opatija: Svečana dodjela nagrada najboljim poduzetnicima Primorsko-goranske županije
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/7
06.09.2023.
u 15:30

Na daleko vidim relativno dobro, ali ove sitne stvari čitanje i tako dalje, e tu mi trebaju povećala. Snalazim se, rekao je radijski voditelj o problemima s vidom

U novoj jesenskoj shemi na HRT-u starta mnoštvo novih emisija, među kojima je i emisija "Godina za pamćenje" u kojoj ćemo gledati poznata voditeljska lica Danielu Trbović, Roberta Ferlina i Marija Lipovšeka Battifiacu. 

– Imam još neke projekte na HTV-u, predstavu ''Casabianca'' s kojom ubijamo već dulje vremena i tako. Mogu reći da je na poslovnom planu stvarno svašta - rekao je u razgovoru za Story riječki voditelj i komičar. Ovom prilikom govorio je i o svom zdravlju te albinizmu – rijetkom genetskom poremećaju zbog kojeg mu je ostalo manje od 20 posto vida. 

– Naučiš živjeti s time, ali ono što me najviše muči jest to što uz albinizam ide i slabovidnost. Ja u svom poslu moram mnogo više toga naučiti napamet, za razliku od svojih kolega jer si ne mogu pomoći šalabahterom. Meni je još ostalo manje od 20% vida, a albinizam često sa sobom vuče i sljepoću, tako da još je ovo i O. K. Na daleko vidim relativno dobro, ali ove sitne stvari, čitanje i tako dalje, e tu mi trebaju povećala. Snalazim se. Zato čujem predobro i pamtim glasove, jednom kad čujem osobu, odmah je zapamtim. Druga stvar je to što ne mogu na sunce, tako da to ima svojih minusa. To stanje sa sobom nosi i neke psihološke momente u djetinjstvu jer djeca znaju biti vrlo okrutna, no pozitivna strana jest što te nauči kako reagirati na neke prozivke, ismijavanja, a i ranije očvrsneš nego ostali – rekao je Battifiaca za Story. 

Komičar, voditelj, član žirija showa ''Zvijezde pjevaju'' i dobitnik Večernjakove ruže za radijsku osobu 2022. godine nedavno je ispričao i zanimljivu priču o tome kako je uspio prestati pušiti cigarete. Naime, Mario je otišao na hipnozu koja na njega nije djelovala, ali čovjeku koji ga je hipnotizirao svejedno je morao platiti za seansu, pa je iz inata odlučio da neće pušiti sedam dana i nakon što je to uspio, odlučio je potpuno odbaciti tu lošu naviku. 

– Ja sam na to, naravno, umro od smijeha, to je sve samo ne znanstveno. Nisu me hipnotizirali, ja sam se smijao. I kaže meni taj gospodin: "Nema veze, mali mozak je primio informaciju, dajte vi taj novac."  Ja dam taj novac i osjećam kako mi rastu magareće uši i da sam pokraden – ispričao je nedavno za HRT.

VIDEO Melkior o tipovima gostiju: 'Uzeo si mi novac jedanput i više me nikad nećeš vidjeti'

 

Komentara 5

DU
Deleted user
18:33 06.09.2023.

sve naj momak...a sto reci-drz se!

DU
Deleted user
17:21 06.09.2023.

Talentiranom i simpatičnom Mariju želim puno uspjeha !

CI
ciro
11:28 07.09.2023.

Duh te drži a djela nose !. Sretno i hvala za "vriću smija" i radosti !.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije