U 90. GODINI

Preminuo britanski glumac poznat po ulozi u popularnoj seriji iz 90-ih

Trevor Peacock death
Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL
1/4
09.03.2021.
u 23:00

U izjavi objavljenoj u ime njegove obitelji kaže se: "Trevor Peacock, glumac, pisac i autor pjesama, umro je 8. ožujka u dobi od 89 godina  od bolesti povezane s demencijom.

Trevor Peacock, britanski glumac kojeg najbolje pamtimo po ulozi u seriji "Vikarica iz Dibleya", preminuo je u 90. godini. Peacockovu  smrt otkrio je njegov agent koji je tužnu vijest potvrdio medijima.

U izjavi objavljenoj u ime njegove obitelji kaže se: "Trevor Peacock, glumac, pisac i autor pjesama, umro je 8. ožujka u dobi od 89 godina  od bolesti povezane s demencijom." Dawn French, glavna glumica u seriji "Vikarica iz Dibleya" tweetala je njihovu zajedničku sliku zajedno s emojijima slomljenog srca, napisavši: "Laku noć Trev. Volim te."

Foto: Twitter

Trevorova dugogodišnja uloga Jima, člana vijeća župe Dibley  osvojila mu je legiju obožavatelja zahvaljujući drskim primjedbama i krilaticom "ne ne ne ne ..."

Bio je izvrsni kazališni glumac, s brojnim ulogama u kazalištu Royal Shakespeare Company. Njegove  uloge uključivale su i glavne uloge u brojnim BBC-jevim produkcijama, uključujući Tita Andronika, Dvanaestu noć i Henryja V. Također se pojavio u filmskoj verziji Hamleta 1990. godine, kao i u produkciji Don Quijotea 2000. godine.

U Hollywoodu je glumio u nizu filmova, a jedna od najpoznatijih uloga mu je u filmu "Fred Claus" iz 2007. godine, uz Vincea Vaughna i Paula Giamattija. Osim što je bio talentirani glumac, Trevor je bio i uspješan glazbenik i tekstopisac. S Beatlesima se pojavio 1964. u televizijskoj emisiji "Around the Beatles" i napisao niz pop hitova.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije