LEGENDARNI TASA

Preminuo je glumac iz kultnih 'Maratonaca', iza sebe je ostavio brojne uspomene

Youtube Screenshot
06.06.2024.
u 18:06

Bivši košarkaš i legendarni glumac Milovan Tasić poznat je po ulogama iz jugoslavenskih klasika 'Ko to tamo peva' i 'Maratonci trče počasni krug'. Mjesto i datum sahrane još uvijek nisu poznati.

Kako piše portal b92, preminuo je Milovan Tasić, bivši košarkaš i legendarni glumac poznat po ulogama iz jugoslavenskih klasika 'Ko to tamo peva' i 'Maratonci trče počasni krug'. Popularni Tasa rođen je 1947., u Donjem Crnatovu, općina Žitorađa, a svijet je napustio u 77. godini.  

Bio je visok dva metra i 14 centimetara zbog čega i ne čudi što se bavio košarkom. Karijeru je započeo u Radničkom kada ga je 1968. godine doveo trenerski mag Slobodan Piva Ivković.

GALERIJA: Bio je jedan od najpopularnijih voditelja: Evo gdje je, što radi i kako danas izgleda Siniša Cmrk

1/17

Navodno prije toga nikada nije video koš. Priča kaže i da ga je legendarni stručnjak pronašao dok je orao njivu u rodnom selu, što je Tasić i potvrdio u jednom od intervjua, kada je rekao: - Kada je Piva došao da me vidi, stvarno sam vozio traktor

VEZANI ČLANCI:

Za Radnički je igrao do 1979. godine igrao za KK Radnički, a odigrao je čak 200 utakmica. Kultnu ulogu odigrao je u filmu 'Ko to tamo peva', a publika još uvijek pamti scenu u kojoj Tasić buši gume autobusa. Mjesto i datum sahrane još uvijek nisu poznati.

VIDEO: Film o Večernjakovom Hassanu: 10 godina hodao s metkom u glavi, od ratnika postao novinar

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
20:40 06.06.2024.

A šta to beše sarana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije