Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALAN SCARFE

Preminuo glumac iz 'Zvjezdanih staza' i 'Smrtonosnog oružja'

Alan Scarfe
Foto: Screenshot
1/3
07.06.2024.
u 15:09

Scarfe je glumio dva romulanska lika u U "Zvjezdanim stazama: Sljedeća generacija", a u "Voyageru" se pojavio kao magistrat Augris u epizodi "Resistance"

Alan Scarfe, glumac najpoznatiji po radu u "Zvjezdanim stazama", te filmovima "Dvostruki udar" i "Smrtonosno oružje 3", preminuo je u 78. godini od raka debelog crijeva u svom domu u Longueuilu u Quebecu, objavila je njegova obitelj.

Iza Scarfea su ostali njegova kći Tosia i zet Austin, koji su živjeli s njim i brinuli se za njega do njegove smrti. Bez njih bi Scarfe 'bio izgubljen', stoji u njegovoj osmrtnici. Također je imao i sina Jonathana, filmskog redatelja. 

Rođen 8. lipnja 1946. u Harpendenu u Engleskoj, Scarfe je emigrirao u Kanadu sa svojim roditeljima i dva brata, Colinom i Brianom Scarfeom, te se nastanio u Vancouveru.

Nakon što je završio školu, vratio se u Englesku kako bi studirao na dramskoj školi LAMDA, gdje je započeo svoju cjeloživotnu karijeru glumca i redatelja.

GALERIJA: Knoll se uskoro vraća na tribine! Pogledajte neka od najboljih izdanja zanosne navijačice vatrenih

Alan Scarfe
1/27

Započevši svoju karijeru kao kazališni glumac, Scarfe je igrao u preko 100 uloga u kazalištima diljem Europe, a također je režirao predstave dramatičara poput Shakespearea, Brechta, Arthura Millera i Harolda Pintera.

Radio je i kao pomoćnik direktora Stratford Festivala, gdje je upoznao ljubav svog života, kolegicu iz "Zvjezdanih staza" Barbaru March. March, koja je umrla od raka 2019., bila je najpoznatija po ulozi Lurse u seriji.

VEZANI ČLANCI: 

Scarfe je glumio dva romulanska lika u U "Zvjezdanim stazama: Sljedeća generacija", a u "Voyageru" se pojavio kao magistrat Augris u epizodi "Resistance".

U svojim poznim godinama, Scarfe je pronašao novi umjetnički izlaz u pisanju. Objavio je  prvi roman "The Revelation of Jack the Ripper" i osvojio nagradu za najbolju nezavisnu knjigu 2019.  Tri romana iz trilogije Carnivore prevedena su na više jezika.

VIDEO: Maja Šuput koncert zapalila kombinacijom, ispod haljine nazirao se crni grudnjak

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije