Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 77. GODINI

Preminuo pjevač grupe Procol Harum, autor jedne od najpopularnijih pjesama svih vremena

Gary Brooker
Foto: Profimedia
1/2
23.02.2022.
u 11:03

"S velikim žaljenjem javljamo da je preminuo Gary Brooker, pjevač, pijanist i kompozitor Procol Haruma. Obasjavao bi svaku sobu u koju bi ušao, a njegova dobrota prema fanovima različitih jezika bila je fantastična", napisali su članovi grupe

Gary Brooker, pjevač britanske grupe Procol Harum, preminuo je u subotu u 77. godini nakon bitke s rakom. Vijest o njegovoj smrti objavili su članovi benda na društvenim mrežama.

"S velikim žaljenjem javljamo da je preminuo Gary Brooker, pjevač, pijanist i kompozitor Procol Haruma. Obasjavao bi svaku sobu u koju bi ušao, a njegova dobrota prema fanovima različitih jezika je bila fantastična", napisali su članovi grupe koja je najpoznatija po bezvremenskom hitu "A Whiter Shade Of Pale" iz 1967. godine. BBC je tu pjesmu 2009. proglasio pjesmom koja se najviše puštala na javnim mjestima u Velikoj Britaniji u posljednjih 75 godina.

– To nije nešto što nisam mogao ni izdaleka zamisliti kada sam napisao pjesmu. Svaki glazbenik nada se da će doprijeti do publike i komunicirati s njom, tako da mnogo znači da pjesma ima takvu popularnost i trajnu privlačnost – rekao je Brooker tada za BBC. Osim ove pjesme, Procol Harum imali su i hitove "Sirius", "Eye in the Sky", "Time", "Silent and I".
Brooker je od 1968. bio u braku sa suprugom Franky. Nisu imali djece. 

"Naše misli su s njom, njihovom obitelji i prijateljima u ovom iznimno tužnom trenutku", stoji u priopćenju benda. 

VIDEO: Natjecateljica showa America's Got Talent izgubila je bitku s rakom

 

Ključne riječi

Komentara 2

JO
jocoudriga
13:16 23.02.2022.

Počivaj u miru ...

ŠĆ
šćtrlj
13:26 23.02.2022.

dosadnjikav bend sa pjesmuljcima, ali eto, netko i to voli...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije