Chad McQueen

Preminuo sin legendarnog glumca, znamo ga po ulozi iz 'Karate Kida'

Chad McQueen
Foto: Screenshot
1/4
13.09.2024.
u 10:59

Osim glumom bavio se i utrkivanjem, upisao je nastup na "Le Mans 24" i "12 Hours of Sebring". Poslije nesreće 2006. povukao se iz utrkivanja i osnovao tvrtku "McQueen Racing", koja je surađivala s brojnim proizvođačima automobila i motora kako bi napravili aute za utrkivanje.

Chad McQueen, glumac poznat po ulozi Dutcha u filmu "Karate Kid" i sin poznatog glumca Stevea McQueena, preminuo je u dobi od 63 godine od otkazivanja organa, priopćio je njegov odvjetnik.

Uz Chada McQueena su u trenutku njegove smrti bili supruga Jeanie te djeca Chase i Madison. Inače, sin Stevea McQueena prije nekoliko je godina zaradio ozljedu koja je uzrokovala progresivno otkazivanje organa.

"Njegovo izvanredno putovanje kao oca punog ljubavi prema nama, zajedno s njegovom nepokolebljivom predanošću našoj majci, doista je bilo primjer života ispunjenog ljubavlju i predanošću. Njegova strast prema utrkama ne samo da je istaknula njegov izniman talent već je poslužila i kao način da se oda počast očevoj ostavštini, što je dokaz vrijednosti koje su mu usađene", stoji u izjavi obitelji za medije. "Svoju strast, znanje i predanost prenio je na nas, a mi ćemo nastaviti ne samo njegovo nasljeđe nego i naslijeđe našeg djeda", stoji u priopćenju za medije njegove obitelji. 

Osim glumom bavio se i utrkivanjem, upisao je nastup na "Le Mans 24" i "12 Hours of Sebring". Poslije nesreće 2006. povukao se iz utrkivanja i osnovao tvrtku "McQueen Racing", koja je surađivala s brojnim proizvođačima automobila i motora kako bi napravili aute za utrkivanje.

VEZANI ČLANCI: 

Iako je glumio u nekoliko filmova nakon hit akcijske franšize, uključujući "Njujorški policajac", "Rasipnici" i "Crvena linija", na kraju se više bavio utrkama nego glumom. Njegov sin Chase, koji se također bavi utrkama, i njegova kći Madison sada vode tvrtku.
"Gluma mi više nije bila zabavna", rekao je McQueen za Associated Press u intervjuu 2005. godine.

"Dakle, odlučio sam se potpuno posvetiti utrkama." McQueen je također producirao dva dokumentarna filma o svom ocu: “I Am Steve McQueen” i “Steve McQueen: The Man & Le Mans”.

VIDEO: Herojski čin Bon Jovija: Prišao je ženi koja je stajala na rubu mosta i pružio joj ruku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije