Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan televizije

Prepoznajete li našu voditeljicu ovdje? Bila je u prvom Big Brotheru pa izgradila zavidnu karijeru

Foto: YouTube screenshot
1/16
26.11.2023.
u 15:20

Prvo je u Big Brother Blaće ušla kao natjecateljica, a već idući je vodila

Jedna od omiljenih hrvatskih voditeljica Antonija Blaće (44) prisjetila se svojih televizijskih početaka u novoj objavi na Instagramu, a povodom svjetskog dana televizije koji je bio u utorak 21. studenog. U svojoj objavi podijelila je niz fotografija, počevši s onom iz prvog Big Brothera u kojemu se natjecala 2004. godine. 

Zatim je podijelila i fotografije prvog kojeg je vodila, ali i drugih emisija poput X Factor Adria, Hrvatska traži zvijezdu, Gospodin Savršeni iSurvivor.

- Jedva sam probrala slike. Ne da Instagram više od 10, a ni 110, ma ni 1110 ne bi bilo dovoljno za sve ono što smo odradili.Od divnih suvoditelja, prijatelja, suradnika, urednika, kolega, regionalnih projekata, Jamesa Arthura u finalu, letova na Tajland, postavljanja prvih sezona nikad viđenih emisija...Dva puta prva žena na svijetu u nekom formatu (to sam ekstra ponosna)...Bilo je tu dosta prvih koraka...- napisala je pored.

- Ipak, sve je počelo s ovom prvom slikom, pitam se sjeća li se netko kako se zvao ovaj moj alter ego? Televizijo, sretan ti tvoj dan. I dragi kolege, hvala vam za sve naše tv trenutke, znate točno koji ste - rekla je.

Antonija Blaće je rođena u Šibeniku, 1979. godine, u naselju Crnica. Srednju školu pohađala je u Zagrebu. Na televiziji se prvi put pojavljuje u prvoj sezoni hrvatskog Big Brothera kao natjecateljica, gdje je ispala u devetom tjednu. Iako nije pobijedila u prvom Big Brotheru, po brojnim mišljenjima izgradila je najuspješniju televizijsku karijeru. 

VEZANI ČLANCI

Već se u drugoj sezoni showa pojavljuje kao glavna voditeljica, što je ostala i do danas uz pauzu osme sezone zbog zdravstvenih razloga. Kao drugi veliki show Antonije Blaće, došao je Fear Factor, show o opasnim akrobacijama, koji je trajao samo jednu sezonu. Vodila je i prvu sezonu kulinarske lifestyle emisije Večera za 5 kao i kulinarske showove Tri, dva, jedan - peci i Tri, dva, jedan - kuhaj.

Od 2009. godine, Antonija je bila glavna voditeljica talent-showa Hrvatska traži zvijezdu, hrvatske verzije Pop Idola. Njen suvoditelj bio je Marko Lušić u prvoj sezoni, a u drugoj Ivan Šarić. Antonija Blaće je vođenjem HTZ-a postala jedina voditeljica u svijetu koja je vodila i Big Brother i Idol franšize. Šestu sezonu Big Brothera vodila je s Marijanom Mićić u Beogradu gdje su sudjelovali stanari iz Hrvatske, Makedonije, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. 2012. godine je uz Marijanu Batinić, Andriju Miloševića i Milana Kalinića vodila Survivor iz Kostarike koji se emitirao na RTL Televiziji u Hrvatskoj te Prvoj televiziji u Srbiji. Gledatelji su je ispred malih ekrana mogli gledati i u game showu Tog se nitko nije sjetio!, kojeg vodi vodila s Krešimirom Sučevićem-Međeralom.

1/6

U svojoj karijeri radila je kao i radijska voditeljica. Do 1. listopada 2013. godine radila je na narodnom radiju kao voditeljica emisije Jutro uz narodni, a onda prelazi na Prvi radio Zagreb i s kolegom Sandrom Ruotolom voditi Dobro jutro Zagrebe od 5 do 9 sati ujutro. Trenutno nema radijskih angažmana.

Antonija je diplomirana inženjerka grafičke tehnologije, a uz to je završila školu za Odnose s javnošću. Šibenčanka je postala i ambasadorica Udruge RTL pomaže djeci. Osvojila je Večernjakov ekran za debitanta godine, te nagradu za "Naj žensku TV-osobu".

VIDEO Vitasović rastužio fanove: 'Idem sa suprugom izvan države. Pun mi je klinac mikrofona i pijanih ljudi'

Komentara 1

Avatar Asterix
Asterix
16:01 26.11.2023.

Danas svatko može biti voditelj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije