Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preuzeo je tron

Prve slike novog britanskog kralja: Tužni Charles i Camilla odlaze iz Balmorala

Foto: Profimedia
1/9
Autori: Vecernji.hr, Hina
09.09.2022.
u 14:05

Kao najstariji sin bio je jako vezan za majku, gotovo uvijek na važnim događajima bio je uz nju, pa nije ni čudo da na prvim fotografijama koje su objavljene nakon što je Elizabeta II. umrla izgleda jako tužno.

Kralj Charles III. nakon majčine smrti preuzeo je tron koji je čekao najduže u povijesti monarhije stare tisuću godina. Kao najstariji sin bio je jako vezan za majku, gotovo uvijek na važnim događajima bio je uz nju, pa nije ni čudo da na prvim fotografijama koje su snimljene nakon što je Elizabeta II. umrla izgleda jako tužno.

Foto: Profimedia

Štoviše, proglasio je čak 17 dana žalovanja, dok će sprovod biti 10 dana nakon njene smrti. S obzirom na to da je izgubio oba roditelja u posljednje dvije godine, ostao je bez velike potpore, pa postoji šansa da će se truditi popraviti odnos sa svojim sinom Harryjem. 

Zbog osobenjaštva i upletenosti u skandale republikanci se nadaju da će Charles biti loš monarh, a pobornici misle da će zbog dugog čekanja za to biti pripremljeniji nego itko prije njega. 

"Smrt moje voljene majke, Njezina Veličanstva Kraljice, trenutak je najveće tuge za mene i sve članove moje obitelji. Duboko žalimo zbog njezine smrti. Znam da će se njezin gubitak duboko osjetiti u cijeloj zemlji, u kraljevinama i Commonwealthu, kao što će je osjetiti i brojni ljudi diljem svijeta", stoji u Charlesovoj izjavi. Charlesovi štovatelji vjeruju da mu će njegova mudrost, promišljenost i zalaganje za zaštitu okoliša priskrbiti javnu podršku kakvu zaslužuje.

Ali sve to zasjenjuje njegova pokojna prva supruga princeza Diana, žučljiv završetak njihova braka i trajno neprijateljstvo dijela javnosti prema drugoj supruzi Camilli, vojvotkinji od Cornwalla. 

Foto: Profimedia

Ipak, bez obzira na to, kraljica je već ranije najavila kako će Camilla biti okrunjena kao "queen consort" ili kraljica supruga. Kako kažu upućeni, Camilla će tom prigodom nositi krunu s 2800 dijamanata, a to se navodno zna već nekoliko godina. 

VIDEO Kraljica je zamalo ubijena u Australiji, pokušaj atentata tajili su 40 godina, a zna se i zašto

 

Komentara 15

KO
koraknaprijed
14:45 09.09.2022.

On izgleda stariji od pokojnice.

DU
Deleted user
15:04 09.09.2022.

Kraljević Karlo čekao i čekao i čekao i čekao. I dočekao. Kralj Karlo Treći .

DU
Deleted user
15:38 09.09.2022.

Nadam se kako će Karlo Treći i Deva Prva dostojno nositi svoje titule.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije