Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oglasio se osječki gradonačelnik

Radić: Podržavam kolegu iz Pule, koncert se neće održati u gradskom prostoru Osijeka

Osijek: Promocija kalendara azila udruge Pobjeda iz Osijeka
Davor Javorovic/PIXSELL
23.02.2023.
u 17:53

S obzirom na to identitet grada koji razvijamo i kojem stremimo, ovakva "promocija" zasigurno nije pravi i željeni put koji podržavam. Ne želim utjecati na to što će tko privatno slušati, ali smatram kako treba biti selektivan u odabiru sadržaja koji se nudi u javnom i gradskom prostoru. Taj sadržaj treba biti usklađen s vizijom razvoja i pozicioniranja grada u budućnosti", napisao je Radić.

Nakon što je gradonačelnik Pule Filip Zoričič zabranio da se u pulskom Domu sportova 25. ožujka održi koncert Duška Kuliša, Dragana Kojića, Ane Bekute i Zorane Mićanović, krenule su glasine da bi se koncert mogao održati u gradu na Dravi, Osijeku. No to je brzo opovrgnuo osječki gradonačelnik Ivan Radić na svojem Facebook profilu i dodao da podržava odluku svoj kolege iz Pule. "Iz medija saznajem kako je naš grad predstavljen kao zamjenska, ali sigurna opcija za organizaciju turbo folk koncerta (iako, za ovu temu manje važno, ugovor s dvoranom nije potpisan).

S obzirom na to identitet grada koji razvijamo i kojem stremimo, ovakva "promocija" zasigurno nije pravi i željeni put koji podržavam. Ne želim utjecati na to što će tko privatno slušati, ali smatram kako treba biti selektivan u odabiru sadržaja koji se nudi u javnom i gradskom prostoru. Taj sadržaj treba biti usklađen s vizijom razvoja i pozicioniranja grada u budućnosti", napisao je Radić. Objasnio je da je svjestan da ovakva odluka donosi rasprave što treba dopustiti, a što ne, i kako u tim odlukama izbjeći subjektivni utjecaj osobnih afiniteta i slično. Sva su ta pitanja, kaže, legitimna. Naglasio je da možda sada nemaju sve te odgovore, ali imaju odgovor što ne žele u svom gradu.

"Koncert koji je postao predmet rasprave neće se održati u gradskom prostoru Osijeka. Motiviran ovom situacijom, svom timu dat ću u zadatak da promisle o kriterijima kojima će se u budućnosti voditi prilikom dogovora sadržaja u javnom prostoru, a koji će biti usklađen s vizijom moderne, urbane srednjoeuropske metropole koju gradimo", rekao je Radić. Istaknuo je da je Osijek srednjoeuropski grad koji ima naglašenu europsku dimenziju, grad koji se intenzivno razvija u pravu slavonsku metropolu, grad koji ima najveću kulturnu manifestaciju Istočne Hrvatske u vidu Osječkog ljeta kulture koja dokazuje kako kultura i umjetnost savršeno pristaju gradu na Dravi.

 

Komentara 1

ME
Melkiorr
07:18 27.02.2023.

Bravo Osijek!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije