MAJA MEDAKOVIĆ

Reporterka Provjerenog na meti prevare: Lažno se predstavljaju i izvlače novac od prolaznika

Foto: Nova TV
1/4
19.09.2024.
u 11:49

Jedne subote ekipa Provjerenog i sama se uvjerila u ovu organiziranu prevaru na parkiralištu jednog supermarketa. Reporterki je prišla ženska osoba s papirom na kojem je stajalo kako „Nacionalna udruga za gluhe i tjelesno potlačene ljude želi otvoriti međunarodni centar…“. No, kroz upite reporterke, vrlo brzo postalo je jasno da nije riječ o gluhoj osobi.

Priđu prolaznicima sa smiješkom, glume da su gluhi, tobože traže podršku - a zapravo izvlače novac od građana. Dobro je to uigrana ekipa koja operira ne samo u Hrvatskoj, već diljem Europe. Susret s njima iskusila je i reporterka Maja Medaković, a sve je zabilježila kamera Provjerenog.

Na frekventnim mjestima – ispred trgovačkih centara, bolnica, na kolodvorima, parkiralištima – prilaze i mole za pomoć. Predstavljajući se kao gluhe osobe, s formularom u rukama prilaze prolaznicima i traže potpisivanje peticije, ali i donaciju za gluhe, osobe s invaliditetom, zlostavljanu djecu – deset, dvadeset ili trideset eura, s minimalnim iznosom jasno navedenim na dnu formulara.

VEZANI ČLANCI:

Jedne subote ekipa Provjerenog i sama se uvjerila u ovu organiziranu prevaru na parkiralištu jednog supermarketa. Reporterki je prišla ženska osoba s papirom na kojem je stajalo kako „Nacionalna udruga za gluhe i tjelesno potlačene ljude želi otvoriti međunarodni centar…“. No, kroz upite reporterke, vrlo brzo postalo je jasno da nije riječ o gluhoj osobi. Kada ju je suočila s time da zna da ju pokušava prevariti, brzo se dala u bijeg. Udruge gluhih su zgrožene i apeliraju - ne nasjedajte na ovakve prijevare. Cijelu priču pogledajte u večerašnjoj emisiji Provjereno u 23:45 na Novoj TV.

FOTO Pogledajte sve transformacije Maje Šuput tijekom zadnjih 25 godina, dosta se promijenila

1/25

Komentara 2

PO
Polarus
12:37 19.09.2024.

Tako su i prošle godine ispred Bauhausa skupljle novce za studente bez roditelja iz BIH koji studiraju u Hrvatskoj...

TI
Tinček
12:20 19.09.2024.

Prošle godine me jedna našla u autu. Krenuo sam sumnjičavo potpisati peticiju a već je tražila prilog. Reko: Može 2 eura? Ona meni: "Samo papirnate novčanice molim" Hahaaa. Aha pardon, ajde onda ništa. Brzo se okrenula i prema drugom autu ccc.. Sramota od ljudi, budi barem "pošten lopov" :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije