Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bračni par

Sastav Nola: Imamo trzavica kao i svi, ali smo srodne duše

'15.06.2012., Zagreb - Pulska grupa Nola; Gabrijela Galant Jelenic i Marijan Jelenic.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
Foto: 'Tomislav Miletic/PIXSELL'
1/4
29.01.2013.
u 08:00

Pulski sastav Nola i bračni par objavili su peti album “Nola Piano” i progovorili o emocijama

– Često putujem zbog posla. Moram to raditi kako bih bio ispunjen. S druge strane, idem i u totalnu krajnost pa volim biti i sâm u tišini. Tako moja putovanja i naša razdvojenost pišu stihove, a samoća melodije dok Gabrijela glasom daje smisao svemu tome – objasnio je 39-godišnji frontmen benda Nola Marijan Jelenić kako nastaju senzibilne melodije kojima već 20 godina oduševljava fanove.

Pulski sastav upravo je objavio peti album \"Nola Piano\" na kojemu Gabi uz pratnju klavijaturista Leona Brenka izvodi stare hitove u akustičnom aranžmanu. Riječ je o albumu kojim Gabi i Marijan slave 20-godišnjicu postojanja benda, ali i obljetnicu veze. Upoznali su se 1993. u Žminju nakon koncerta Gustafa u kojima je Marijan tada svirao harmoniku.

Rock\'n\'roll baka i djed

– Prišla nam je skupina djevojaka i nagovorila nas da damo mikrofon njihovoj prijateljici Gabrijeli. Pristali smo, a kad smo čuli kako pjeva, nismo vjerovali koliko je dobra. Svirka je trajala još sat i pol – prisjeća se Marijan, koji je iste večeri rekao Gabrijeli da će biti njegova supruga.

Tjedan dana poslije postali su par, a ubrzo nakon toga osnovali su Nolu. Za ime ih je inspirirao dokumentarac o Aboridžinima u kojem su čuli da riječ \"nola\" na njihovu jeziku znači \"stari roditelji\". A oni žele zajedno ostarjeti i biti rock&roll djed i baka. Glazba im je od malena dio života. Gabi je pjevala na gradskim feštama i u crkvi, a Marijana je otac odvukao u tom smjeru.

– Tata je veliki zabavljač. Uvijek je prvi počeo pjevati i zadnji odlazio s fešte, ali nikad četveronoške. Stalno me je vodio sa sobom na proslave, a kako obožava harmoniku, naučio me je svirati. Tako sam ga odmalena zabavljao kao i njegovo društvo. Otac mi je bio vojno lice pa sam bio okružen ljudima iz cijele Jugoslavije. Uz njih sam naučio makedonsku i slovensku glazbu, polke, \"Od Vardara pa do Triglava\" i kancone Lidije Percan koja je našem domu imala status božice – kaže Marijan. Sve se promijenilo kad je ušao u pubertet.

Bunt prema harmonici

– Bunt i revolt osjećao sam prema glazbi koju sam svirao na harmonici. Odrastao sam u Puli koja je uvijek težila rocku. To je bio grad u kojem ako nisi znao svirati gitaru, nisi vrijedio. Sâm sam je naučio svirati – rekao je Marijan.

Gabrijela se osvrnula na njihov dugogodišnji brak.

– Imamo trzavica kao i svi, ali u nama postoji tvrdoglavost koja nam ne dopušta da prekinemo. Mislim da ljudi suviše lako odustaju jedni od drugih, a mi si to ne želimo dopustiti. Znam da to zvuči malo patetično, ali očito smo srodne duše koje su se pronašle. Mi glazbom slavimo našu ljubav koja nas je spojila i u kojoj živimo i o kojoj pjevamo – kazala je Gabi.

Roditelji su sinova Ota (13) i Tina (3). Kad se rodio Oto, Gabi je uzela desetogodišnju stanku kako bi se brinula o sinu, a Marijan se tada posvetio filmskoj i kazališnoj glazbi pa i radu na zemlji. U selu Prkačini u središtu Istre zasadili su lavandu te i danas proizvode ulje. Album \"Iznad oblaka\", koji je prihvatila i publika i kritika, objavljuju 2009. godine.

– Volim reći da nam je taj album donio drugog sina kojeg smo dugo čekali. Gabi je baš tada zatrudnjela, ali ovog puta nismo odustali od glazbe. Željeli smo joj se odužiti jer nam je donijela toliko toga dobrog – kaže Marijan.

Djecu ne namjeravaju tjerati u glazbene vode.

– Najvažnije nam je da ih odgojimo kao ljude s mišljenjem koji se ne daju navesti na loše stvari – kaže Gabi.

Pjevačica se prisjetila i reakcija obožavatelja na njihov najveći hit \"Dio tebe\" kojim otvaraju i novi album u akustičnom aranžmanu.

– Nedavno smo svirali u Mostaru. Publika je znala cijeli tekst, a tu pjesmu je Marijan napisao prije 19 godina – kaže Gabi koja se na nastupima trudi stvoriti intimnu atmosferu. Baš to će i učiniti 14. veljače u zagrebačkom klubu Sax.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije