Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljutiti glumac

Sean Penn dao ultimatum uoči Oscara: 'Ako Zelenski ne bude govorio na dodjeli, javno ću uništiti svoje kipiće'

Foto: Reuters/Pixsell
1/9
27.03.2022.
u 14:01

Ne postoji ništa veće što bi dodjela Oscara mogla učiniti nego dati Zelenskom priliku da razgovara sa svima nama. Shvatio sam da je donesena odluka da se to ne učini. Ne komentiram je li predsjednik Zelenskij to htio ili ne- kazao je glumac Sean Penn (61).

Glumac Sean Penn (61) najavio je kako će javno uništiti, odnosno istopiti svoje kipiće Oscara ako Akademija ne ponudi ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom da se uključi i govori na dodjeli najvažnije filmske nagrade koja će se održati večeras, a osvrnuo se i na nedostatak potpore za ukrajinski narod. Penn je boravio u Ukrajini i Poljskoj snimajući dokumentarac o izbjeglicama, a o dodjeli se osvrnuo u razgovoru za CNN.

-Ne postoji ništa veće što bi dodjela Oscara mogla učiniti nego dati Zelenskom priliku da razgovara sa svima nama. Shvatio sam da je donesena odluka da se to ne učini. Ne komentiram je li predsjednik Zelenskij to htio ili ne- kazao je Penn.

-Ako je Akademija odlučila da ne podrži vodstvo u Ukrajini i narod koji prima metke i bombe za nas, zajedno s ukrajinskom djecom koju pokušavaju zaštititi, onda mislim da će svi ti ljudi i svaki djelić te odluke biti najopsceniji trenutak u cijeloj povijesti Hollywooda- dodao je glumac.

Inače, Penn je pet puta dobio nagradu Oscar, a glumica Amy Schumer, jedna od tri voditeljice na ovogodišnjoj dodjeli otkrila je kako je predložila da ukrajinski predsjednik bude uključen ili snimi audio, no implicirala je da je njezin doprinos bio nepoželjan.

Podsjetimo, glumac je krajem veljače u Ukrajini snimao dokumentarac o događanjima u toj zemlji.

-Oskarovac Sean Penn stigao je u Ukrajinu. Došao je kako bi snimio trenutne događaje i svijetu ispričao istinu o invaziji Rusije na našu zemlju. Penn je među onima koji danas podržavaju Ukrajinu u Ukrajini. Naša zemlja mu je zahvalna na iskazanoj hrabrosti i poštenju- pisalo je u priopćenju.

Ukrajinu je napustio početkom ožujka kada je napisao da je s kolegama pješačio kilometrima do granice s Poljskom nakon što su automobile ostavili pored ceste.

-To je već brutalna greška oduzetih života i slomljenih srca i ako ne popusti, vjerujem da će Putin napraviti najstrašniju pogrešku za cijelo čovječanstvo- rekao je Penn nakon što je vidio stanje u Ukrajini.

VIDEO Pogledajte najbolje trenutke s dodjele Večernjakove ruže

Ključne riječi

Komentara 27

II
iifever2
14:48 27.03.2022.

to bih vec gledao...kako sean penn unistava kipice

RE
RedTree
16:48 27.03.2022.

Podrška Ukrajini i njenom narodu u obrani svoje domovine i borbi za slobodu! 🇺🇦

Avatar Zbregov
Zbregov
17:17 27.03.2022.

ne čudi da se "pokrivaju", s obzirom na židovsko porijeklo obojice....samo ostaje pitanje u čijoj je onda zapravo interesnoj sferi sve ovo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije