Prije desetak godina Rade Šerbedžija postao je zadrugar poljoprivredne zadruge "Vrbničko selo" u čijem su vlasništvu jedan od najvećih vinograda u Šibensko-kninskoj županiji, vinarija "Burnum" iz koje je potekao pjenušac spravljen od sorte babića, a od danas i kušaonica na čijem je otvaranju domaćin bio Šerbedžija.
Ova je zadruga u selu Vrbniku pokraj Knina, na krševitom tlu podno Promine, osnovana sa željom da se u tome kraju pokrene život, što je na domjenku naglasio i Šerbedžija. Vinarija je dobila ime po nekoliko kilometara od nje udaljenome na ovim prostorima najvećem rimskom amfiteatru, smještenom u nacionalnom parku Krka. U vinogradu je oko 30 tisuća loza, a prvu je zasadio Šerbedžija. Da bi urod bio što bolji i kvalitetniji, iskopan je bunar na čak 220 metara dubine.
Cijeli je projekt započeo na inicijativu Nikole Damjanića, čovjeka poniklog iz ovoga kraja, zbog čega je i želio da se on pokrene pa je okupio nekolicinu investitora. Od samih početaka proizvodnja je isključivo ekološka.
Kušaonica šampanjca Burnum i ostalih vrsta vina koja zadrugari proizvode otvorena je u predahu između ovogodišnje odlične berbe grožđa, a uz mnogobrojne goste među kojima je prednjačio holivudsko-hrvatski glumac Rade Šerbedžija degustirale su se, uz domaći zalogaj, sve vrste vina te obišla vinarija. S gostima su se družili i i upraviteljica zadruge Anđelka Amanović Milinović te šibensko-kninski župan Marko Jelić.
VIDEO Alen Vitasović o alkoholizmu: Nije me sram priznati da sam se liječio
FUJ.