bila je na rubu smrti

Serena Williams progovorila o traumatičnom iskustvu nakon poroda: 'Rekli su mi da pričam gluposti zbog lijekova'

Critics Choice Awards - LA
Foto: Xavier Collin/Image Press Agency
1/12
14.04.2022.
u 23:00

Tenisačica Serena Williams (40) progovorila je o traumatičnom iskustvu nakon poroda. Nakon carskog reza Serena je imala problema s disanjem te je liječnicima rekla kako sumnja kako su joj se pojavili krvni ugrušci u plućima

Tenisačica Serena Williams (40) progovorila je o traumatičnom iskustvu nakon poroda. Nakon carskog reza Serena je imala problema s disanjem te je liječnicima rekla kako sumnja kako su joj se pojavili krvni ugrušci u plućima. Neposredno prije porođaja prestala je uzimati lijekove protiv zgrušavanja koje inače redovito uzimala, no medicinska sestra nije slušala tenisačicu.

- Rekla sam medicinskoj sestri da mi trebaju obostrano pregledati pluća i da hitno moram primiti heparin no odgovorila mi je kako ''pričam gluposti zbog lijekova''- prisjetila se Serena za časopis Elle.

Nakon ''nagovaranja'' konačno o su pozvali liječnika te su joj stavili poseban filter kako bi spriječili da ugrušci dođu do pluća, no tenisačica je bila prisiljena šest tjedana provesti u krevetu kako bi se oporavila.

- Dobila sam plućnu emboliju, a zbog snažnog kašlja popucali su mi i šavovi od carskog reza. Kada sam ležala na operacijskom stolu liječnicu su mi u trbuhu otkrili golemi hematom. Taj ugrušak mogao mi je u bilo kojem trenutku ući u pluća - objasnila je Williams.

Nakon carskog reza Serena je imala tri operacije, a kako kaže mogla je umrijeti da nije progovorila. Primijetila je i kako njezina priča nije jedina što pokazuje velike probleme u zdravstvenom sustavu.

- U SAD-u crne žene imaju gotovo tri puta veću vjerojatnost da će umrijeti tijekom ili nakon poroda nego bjelkinje. Stručnjaci smatraju da se mnoge od ovih smrti mogu spriječiti. Biti saslušan i adekvatno tretiran za mene je bila stvar koja čini razliku između života ili smrti. Znam da bi statistika bila drugačija da je medicinska ustanova slušala iskustva svake žene crnkinje - poručila je tenisačica. 

Podsjetimo, Serena i suprug Alexis Ohanian vjenčali su se 2017. godine, a zajedno su dobili kćerkicu Olympiju (4). Tenisačica je već ranije imala problema s krvnim ugrušcima i hematomima, a 2018. bila je na rubu smrti.

VIDEO Ivana Kindl progovorila o svojoj borbi s bolesti, sprema se na operaciju: "Bolovi su se s vremena na vrijeme pojačavali"

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije