Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branimir Bubica

Šibenčanin snima album s producentom Justina Timberlakea

'bubica_nnn_sce_080113'
Cristiana Lucca
09.01.2013.
u 10:00

Peter Ries radio je i s Kylie Minogue, a Bubica ga je osvojio svojim sjajnim vokalom

Da se Branimira Bubicu pitalo za novogodišnje želje, ni sam ne bi smislio bolju od one koja mu se ostvaruje – karijeru mu gradi svjetski producent Peter Ries iz Frankfurta, čovjek koji je radio s Kylie Minogue, Erosom Ramazzottijem i Justinom Timberlakeom. Bubici je tako 2013. počela radno, u Frankfurtu je snimio spot za pjesmu \"Ona mi je dom\" čija je TV premijera 23. siječnja. Ona će se naći i na njegovu prvom solo albumu koji izlazi u lipnju. Bit će to pop-album namijenjen balkanskom tržištu, ali rade se i prijevodi pjesama na engleski jezik s tendencijom širenja na svjetsko tržište.

Kazalište kao vrlina i mana

– Peter još nije radio na ovim prostorima. Ja sam mu zanimljiv jer tek gradim karijeru i oduševio se mojim vokalnim sposobnostima i rekao mi da sam materijal za napraviti nešto ako to želim. Nitko normalan ne bi odbio pa nisam ni ja! – kaže 30-godišnji Šibenčanin koji je producenta upoznao prošle zime u Stuttgartu preko zajedničkih hrvatskih prijatelja.

– Rekao mi je da imam jednu vrlinu koja može biti i mana, a to je školovan glas. Solo pjevanje studirao sam na akademiji u Splitu i već sam pet godina u kazališnom zboru splitskog HNK. Moram se malo odmaknuti od kazališta radi popa jer nije lako odjednom pjevati više glazbenih vrsta – ujutro solo pjevanje, popodne u klapi, a navečer pop – kaže.

I ples mu je u krvi

Podrijetlom je iz glazbene obitelji Bubica od čijih 50 širih članova njih 30 ima veze s glazbom. Nema glazbene idole i zadnji je put na nečijem nastupu bio na koncertu Parnog valjka kad mu je bilo 12 godina. Većinu pjesama piše mu Miro Buljan, ali piše i on sam.

– Tematika je mahom ljubavna, ali još nemam hrabrosti u javnosti otpjevati pjesmu koju sam u cijelosti skladao i napisao ja – priznaje. A da se od njega traži da poput Justina Timberlakea postane i dobar plesač? – Samouki sam plesač, ali kažu da imam \"mota\". Plesao sam u nekim mjuziklima i kad se pogledam na snimci, ne čini mi se loše.

Radi karijere ne bi mu bio problem promijeniti ni mjesto življenja:

– Nemam ni djecu ni ženu i slobodan sam kao ptica. Živio sam u Šibeniku, Splitu i Zagrebu i čim mi postane dosadno, mijenjam lokaciju pa zašto ne bi sljedeća bila Njemačka ili New York? A za deset godina nadam se da ću biti čovjek koji živi od glazbe, kojem karijera nije uteg, već gušt i u braku s nekim tko će me usrećivati nevezano uz to tko je ona i koliko je uspješna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije