zabavio je europu

Sjećate se njegovog zabavnog nastupa na Euroviziji? Dugo ga nismo vidjeli, a sada je osvanuo u bikiniju!

ARHIVA - Eurovizija 2008., Kraljevi ulice osvojili 21. mjesto, pobjedio je Rus Dima Bilan
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/14
07.09.2022.
u 21:51

Laku je ta pjesma odvela u finale Eurovizije, ali i u Liverpool na MTV European Music Awards.

Bosanskohercegovački pjevač Elvir Laković Laka (53) popularnost u regiji stekao je zabavnim nastupom na Euroviziji na kojoj je nastupao sa sestrom Mirelom i predstavljao svoju zemlju s pjesmom "Pokušaj". Nastupili su 2008. godine i zabavnom pjesmom, otkačenim kostimima i nastupom oduševili Europu koja ih je plasirala u finale. Na kraju su završili na 26. mjestu.

Tijekom glasanja za regionalni pop/rock hit na televiziji MTV Adria 2008. godine, njegova pjesma “Pokušaj” je proglašena najboljom pjesmom, što je Laku kasnije odvelo u Liverpool na MTV European Music Awards.

23.05.2008., Beograd - Generalna proba finala Eurovizije. "nBosna i Hercegovina, Elvir Lakovic Laka. "nPhoto: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Godinu nakon opet se pojavio na natjecanju, no samo čitajući rezultate iz Bosne i Hercegovine za izbor Eurovizije, a isto je učinio i 2012. godine. Međutim, posljednjih godina nismo ga imali priliku često vidjeti.

Učinio je iznimku na svom profilu na Instagramu i objavio fotografiju i to u dvodjelnom kupaćem kostimu na zastavu Velike Britanije, a fotografirao se ispred jahte. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laka Pjevach (@laka_pjevach)

Pratitelji su ostali oduševljeni njegovom fotografijom pa su mu pisali: "Božo Vrećo na aparatima", "Car", "Ti si neponovljiv", "Bravo Laka kralju". 

Inače, na toj društvenoj mreži prati ga preko 3 i pol tisuće ljudi, no Laka rijetko objavljuje svoje fotografije. Uglavnom to budu smiješni ili zanimljivi prizori. Tako je i nakon ove fotografije u dva dana objavio preko 20 fotografija različitih prizora. 

Svoju prvu pjesmu Laka je snimio 1998. godine. Svoje osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, školu za strojarskog tehničara, Elvir Laković je nadogradio pohađanjem glazbene škole u kojoj je učio svirati gitaru. Ljubav prema ovom instrumentu nastala je kad mu je gitaru kupio njegov otac. Neke od prvih pjesama koje je naučio svirati na gitari bile su pjesme grupe Azra i pjesma “Plamene zore” od grupe Idoli. Iako je pohađao glazbenu školu, Laka ju nikada nije završio. Napustio je glazbenu školu zbog toga što mu se nisu sviđale metode koje su se ondje primjenjivale. Nakon srednje škole, otišao je na Fakultet gdje je studirao zaštitu na radu, no nakon dvije godine vratio se u rodni grad i počeo nastupati po kafićima i svadbama. 

2004. godine je otišao u New York, grad u kojem je planirao usmjeriti se na svoju glazbenu karijeru te je osnovao i bend, koji na kraju nije opstao. Potom je u tom gradu radio kao konobar i statist u nekoliko reklama. Nakon dvije i pol godine, Elvir Laković Laka se vratio u Bosnu i Hercegovinu i tu nastavio graditi svoju glazbenu karijeru.

U početku je nastupao s grupom “Deformacija proreza”, s kojom je 1998. godine snimio prvi singl naziva “Malo sam se razočar'o”.  Godine 2003. izdao je pjesmu “Mor'o” koja je nagrađena bosanskohercegovačkom muzičkom nagradom “Davorin” kao najbolja rock izvedba godine. Ova pjesma našla se i na njegovom prvom solo albumu “Zec”, koji je objavio 2007. godine u suradnji s izdavačkim kućama Hayat Production u Bosni i Hercegovini i Menart u Hrvatskoj. Pored ove pjesme, na Lakinom prvom solo albumu našli su se i singlovi “Vještica”, “Piškila”, “Medžed”, “Zec”, “Ništa”, “Stariji”, “Glup”, “Džemper”, “Upomoć”, “Razočara'o” i “Besplatno”.

13. 05. 2009., Zagreb, Hrvatska - Elvir Lakovic - Laka, je bosanskohercegovacki pjevac iz Gorazda. Na Eurosongu - Eurovision Song Contestu 2008. godine u Beogradu, predstavljao je Bosnu i Hercegovinu, gdje je osvojio deseto mjesto.rPhoto: Sanjin Strukic/24sata
Foto: Sanjin Strukic/24sata

Drugi album Elvira Lakovića pod nazivom “Stvorenje” objavljen je 2010. godine i na njemu se nalazilo deset pjesama, od kojih su se posebno izdvojile pjesme “Pidžama”, “Brko”, “Stvorenje” i “Sanj'o”. Nastupao je na velikom broju festivala i često je gostovao u raznim televizijskim emisijama. Također, 2018. godine nastupio je na “OK festu” koji je održan na Tjentištu u ambijentu Nacionalnog parka Sutjeska, a iste godine objavio je i pjesmu "Lizalo". Kanije, 2019. godine, u sklopu Europske olimpijade mladih (EYOF) u Sarajevu sa sestrom Mirelom i Tarikom Tanovićem na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase izveo je pjesmu “Za pravu raju” – pjesmu glavne EYOF maskote Groodvyja. 

2020. godine su sestra i on objavili pjesmu “Pubertet”.

VIDEO: Sjećate li se Anđele koja je sa Zečićem snimila duet 'Ima li nadeza nas'? 

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Tombstone
Tombstone
22:24 07.09.2022.

To je lijepo da je ostvario popularnost u svojoj regiji, ali zasto to pisete nama? Kakve veze ta muslimanski pravoslavna regija, redom zemlje koje su provele 500 godina kao dio Turske ima s nama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije