Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kultna serija

Sjećate se zgodnog Michaela iz serije 'Nikita'? Sada ima 60 godina i izgleda drugačije

Foto: Youtube Screenshot
1/10
01.07.2023.
u 09:53

Michaela je glumio Roy Dupuis, Kanađanin iz Quebeca koji je u periodu kada se serija prikazivala zaludio ženske gledateljice i mnoge su samo zbog njega pratile ovu seriju

Serija "Nikita" bila je popularna i napete akcijska serija o Nikiti (Maggie Q), opasnoj špijunki koju je američka tajna agencija poznata kao Odjel spasila od smrtne presude i lažirala njezinu smrt, te je regrutirala među svoje redove. Među glavnim muškim likovima u seriji je bio Michael, Nikitin trener, mentor i nadređeni koji ostaje zagonetka.

Senzualan i mračan, on manipulira Nikitom kako bi bili ostvareni ciljevi Odjela 1. Glumio ga je Roy Dupuis, Kanađanin iz Quebeca koji je u periodu kada se serija prikazivala zaludio ženske gledateljice i mnoge su samo zbog njega pratile ovu seriju. Počeo se baviti glumom nakon što je njegov prijatelj odustao od audicije na National Theatre School of Canada. Zamijenio ga je i Dupuis je izabran među dvije tisuće prijavljenih. Glumio je u predstavama 'Romeo i Julija' i 'Harold and Maude', te osvojio niz kanadskih nagrada među kojima i onu za glumca godine. 

 

 

VEZANI ČLANCI
 

Njegov je otac bio trgovački putnik za Canada Packers, a majka mu je bila profesorica klavira. Ima mlađeg brata i stariju sestru. 
Dupuis živi jugoistočno od Montreala, u seoskoj kući iz 1840. koja se nalazi na 20 ha zemlje koju je kupio 1996. i koju je obnovio i renovirao. Uživa u sportu, posebno u hokeju, padobranstvu i golfu, violončelo je naučio svirati kao dječak, a povremeno i danas svira. Roy sada ima 60 godina te se i dalje aktivno bavi glumom, ali nijedna uloga mu nije ponovila uspjeh kakav je imao sa serijom "Nikita" koja se prikazivala od 1997. godine do 2001. godine. Nije se nikada ženio, a koliko je poznato u vezi je s 20 godina mlađom glumicom Christine Beaulieu. 

VIDEO Pišek o svojem odlasku u Srbiju: Meni se to najviše zamjera. U Srbiji su inkluzivniji

 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Art of Noise
Art of Noise
15:27 01.07.2023.

Nikita je bila, za mene, jedina ženska (filmska/televizijska) heroina (da se tako izrazim) koja je zračila nevjerojatnom ženstvenošću i senzualnošću. I svime popratnim. Zbog nje sam tu seriju i gledala, kakav Michael (Roy Dupuis). Inače, ne volim žene u (glavnoj) ulozi "James Bond", "Nemoguća misija", i taj đir franšiza, odnosno, taj đir filmova i serija, ali Nikita je, za mene, bila nešto posebno. Iznimka među pravilima. I, to kakva iznimka. Serija mi je bila, prvenstveno, dakle, zbog Nikite (Peta Wilson), prva liga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije