Stiže u Zagreb

Slavni Parov Stelar: Ljetovao sam u Istri i doživio tu prvu ljubav

Foto: Promo
1/2
03.04.2017.
u 08:26

Austrijska zvijezda i začetnik electro swinga u sklopu turneje “The Burning Spider” 7. travnja priprema spektakl u Domu sportova, a surađuje sa zvijezdama kao što su Tony Bennet, Lady Gaga, Lana Del Rey, Bryan Ferry...

U svijetu glazbe poseban status uvijek su uživali glazbenici čiji je doprinos bio otkriće nekog novog glazbenog pravca ili fuzije. U tu kategoriju inovatora ulaze nedavno preminuli Chuck Berry, The Doors, The Ramones, Sugarhill Gang ili The Prodigy... Elektronička glazba je novim tehnologijama omogućila novi pristup i kreativcima koji recikliraju, remiksiraju i sempliraju.

Majstor plesnog podija

Jedan od njih upravo je Marcus Füreder, poznatiji kao Parov Stelar, koji će u sklopu turneje “The Burning Spider” i u povodu skorog izlaska albuma 7. travnja održati koncert u zagrebačkom Domu sportova.

Nakon bavljenja techno i house glazbom, 2004. Marcus je odlučio objaviti rezultate svojih eksperimenata. U singlu “Kiss Kiss” prvi je put upotrijebio segmente swinga, a danas je taj EP poznat kao prvi electro swing singl. Istu formulu ponovio je i na prvom albumu “Rough Cuts” koji mu je donio svjetsku slavu. Njegovi albumi “Coco’’, “The Princess’’ i “The Demon Diaries’’ sadrže semplove legendi kao što su Duke Ellington, Billie Holiday ili Glenn Miller, a hitovi poput “Libella Swing’’, “All Time’’ ili “Clap Your Hands” osvojili su plesne podije diljem svijeta.

Parov Stelar otišao je korak dalje i u scenskom nastupu, okupivši 2005. Parov Stelar Band. Podatak da je dosad odsvirao gotovo 700 koncerata govori u prilog tome da Zagreb očekuje koncertno-plesni i vizualni spektakl, u kojem će se kao predgrupa pojaviti i Roppongi Red, zagrebačko-bečki kolektiv s afinitetima prema elektroničkoj i klupskoj glazbi. Bit će to pravi live party, koncert nakon kojeg će vas zaboljeti noge od plesanja. Ulaznice se mogu kupiti u sustavu Eventima, Dirty Old shopu ili Dallas Recordsu Zagreb. Interes za sve koncerte u sklopu “The Burning Spider” turneje je ogroman, a posebno za one koji će se održati neposredno prije ili poslije objave albuma, u koje spada i nastup u Domu sportova.

Parov Stelar je u dosadašnjim medijskim istupima garantirao odličnu zabavu i izražavao simpatije prema hrvatskoj publici, a otkrio je i da je kao dijete ljetovao u Istri te kako ga za Hrvatsku veže i prva ljubav.

>>Charlie Sheen otkrio tajnu koja će uzdrmati Hollywood

>>Lady Gagu nikad niste vidjeli u ovako pristojnom izdanju

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar wakanda
wakanda
11:36 03.04.2017.

Odlican glazbenik i galzba koju radi.

DA
danho
08:39 03.04.2017.

Dobar je i prvi put kad sam ga cula nije bio main strem, rekoh ovaj ce to postat...i nisam se prevarila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije