Kuhanje u etapama, vremensko ograničenje i nepoznate namirnice stvorit će neviđenu paniku na setu showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'.
Svaki zadatak RTL-ovog kulinarskog showa od natjecatelja traži smirenost, predanost i malo kreativnosti, no u većini slučajeva uzrokuju paniku jer natjecatelji zapravo nisu sigurni u svoje kulinarsko znanje. Upravo će se takva situacija dogoditi i večeras na 321-trgu, kada će natjecatelje na radnim jedinicama dočekati jelovnik od tri slijeda, ali s već unaprijed određenim namirnicama i receptom ispisanim u fazama.
Zeličanka Barica će, naravno, biti nesretna što je riba glavna namirnica u toplom predjelu i glavnom jelu. Kako bi umirila sestričnu, sav teret kuhanja s bakalarom i grdobinom preuzet će Ružica.
- Ovo kuhanje po fazama mi se ne sviđa, baš kao niti ova riba. Grdobina je za obradu baš grdobina. Ima oštre zube, velike šiljke, sva sam se izbola… Ova grdobina će mene ubit'!“, kaže Ružica, koja je pripremu deserta, odnosno orehnjače, ostavila Barici.
Svatko bi pomislio da je morska riba lak zalogaj za kandidate s mora. No, u pripremi salate s hobotnicom i gregade od kovača namučit će se i majka i sin iz Splita.
„Davorka i Vjeko, kod vas je najtiše. Nema razgovora, samo se radi… Drago mi je vidjeti kad Dalmatincu graški znoja cure s čela. Bravo!“, bodrio je Tomislav Špiček karizmatičan kuharsko-amaterski par.
Tko će tražiti savjete od dežurnog kuhara Mate Jankovića i koji će tim, Lađari ili Ribice, osvojiti prve, vrlo važne bodove? Odgovore ćemo doznati u novom nastavku kulinarskog showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“, večeras u 20 sati na RTL-u!