the splitters

Splitski glazbenici ostvarili dječački san: 'Neopisivo je stvarati na mjestu gdje su pjevali Beatlesi'

Foto: Privatna arhiva
1/11
21.10.2021.
u 07:00

Bend koji čine dva para braće - Josip i Petar Senta te Marko i Antonio Komić novi singl s nadolazećeg trećeg studijskog albuma snimao je u čuvenom Abbey Roadu u Londonu.

Kako je stvarati glazbu u studiju u kojem su stvarale najveće glazbene zvijezde poput The Beatlesa i Pink Floyda na svojoj koži osjetila su četvorica Splićana okupljena u sastav The Splitters. Bend koji čine dva para braće - Josip i Petar Senta te Marko i Antonio Komić novi singl s nadolazećeg trećeg studijskog albuma snimao je u čuvenom Abbey Roadu u Londonu. 

Jedinstveno iskustvo
U London su, govore nam dečki, stigli na poziv mladog producenta Marka Mihaljevića, inače sina našeg poznatog skladatelja i producenta Branimira Mihaljevića te unuka nekadašnjeg radijskog voditelja i skladatelja Marija Mihaljevića. - Snimati na Abbey Roadu neopisivo je iskustvo i jedinstven osjećaj jer su ti na umu svi oni bendovi i pojedinci koji su baš tu stvarali svoje trajne zapise i preko kojih je naravno čitav svijet čuo za njih i studio. To je glazbeni muzej i mjesto s posljednjim inženjerskim dostignućima audiotehnike gdje se snima i glazba za velike filmske produkcije. Sportskim rječnikom Abbey Road je svjetsko prvenstvo ili olimpijada snimanja audio zapisa zato nam je jako drago što možemo reći da smo ostavili naš mali trag na tako velikom mjestu obavijenom velom tajni i legendi.  Dečki iz benda su, snimajući u Abbey Roadu, ostvarili svoj dječački san.

 

Foto: Privatna arhiva

- Ovo je sigurno prekretnica u našoj dosadašnjoj karijeri. Osjećamo prestiž i radost zbog tog, a za daljnju karijeru bitne su pjesme kojima se veselimo u svakom studiju - napominju The Splitters. U Londonu su proveli tjedan dana, a osim u studiju vrijeme su iskoristili i za upoznavanje britanske prijestolnice. 

- Naravno da smo imali priliku razgledati grad, upoznati nove ljude, sresti stare, tulumariti i izlaziti nakon godinu i 6 mjeseci - ovo potonje nas se je najviše dojmilo – iskreni su dečki koji su kao i brojni glazbenici zbog pandemije više od godinu dana bili zakinuti za nastupe.

Foto: Privatna arhiva
- Pandemija je ostavila ogroman trag na glazbenoj industriji, bar u početku kada ni najmanje vijesti o nekakvoj zabavi, novim albumima, izvođačima nisu mogle naći put do ljudi od prenatrpanosti istih informacija i statističkih senzacija. Ljeto bi vratilo nastupe, ali selektivno i zanemarivo za ljude kojima egzistencija ovisi njima - kažu.

Prednosti i mane
A može li se u Hrvatskoj živjeti od rock and rolla? - Može ako promoviraš tucet beauty proizvoda, sportske odjeće, nekoliko automobilskih proizvođača, lokalnog vulkanizera, turističke zajednice i destinacije - smatraju. Bratske razmirice nastoje ne miješati s glazbom, a kad se i dogode, to sve ide pod rubriku zdravih odnosa medu braćom. - Prednosti ovakvih odnosa su ti što misliš da znaš kako drugi misle i lakše je dogovoriti se, razumjeti, osjetiti, oprostiti, a mane su što to sve nekad i moraš napraviti zbog tako bliskih odnosa - jer da nisu, lakše bi odustajali jedni od drugih - svjesni su glazbenici iza kojih su dva albuma - "Izvedi me van" na hrvatskom jeziku te "Love Sucks" na engleskom. 

- Na trećem albumu se igramo i eksperimentiramo, odnosno tražimo noviji zvuk i stil, ali spremamo puno pozitivne energije, rokerskih i pop-pjesama koje ponekad nemaju neku poantu i znače ama baš ništa, ali nas vesele - kažu dečki koji su već puni planova za dalje.

- Želja nam je dovršiti album i krenuti s realizacijom novoga. Svake godine po jedan album i tako dok nas god spaja glazba, inspiracija i sve blagodati koje pronalazimo u tome. Što se tiče koncerata, pratimo situacije i čekamo neko bolje vrijeme – kažu za kraj The Splitters.

Foto: Privatna arhiva

VIDEO Squid game postaje najpopularnija Netflixova serija

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije