viralni hit

Srpska voditeljica: 'Srbija je duplo manja, možda čak i više nego duplo manja od Amerike'

Foto: Twitter screenshot
1/3
08.05.2023.
u 08:37

Nakon tragedije u Beogradu u kojoj je dječak (13) ubio nekoliko školskih kolega i zaštitara mnogi mediji govorili su o sličnim zločinima u Americi. Sličnu zamisao imala je i voditeljica Happy TV-a, no nespretna upotreba riječi napravila je od njezinog objašnjenja viralni hit na Twitteru.

Voditeljica emisije 'Rano jutro', srpske televizije Happy postala je viralni hit nakon što je u emisiji usporedila veličinu Srbije i Amerike. U emisiji 'Rano jutro' koja označava početak emitiranja programa ove televizije te se prikazuje od 4:30 ujutro voditeljica je povukla paralelu između veličine Srbije i Amerike. 

Naime, nakon tragedije u kojoj je dječak (13) ubio nekoliko školskih kolega i zaštitara mnogi mediji govorili su o sličnim zločinima u Americi. Sličnu zamisao imala je i voditeljica Happy TV-a, no nespretna upotreba riječi napravila je od njezinog objašnjenja viralni hit na Twitteru. Video koji je objavljen traje svega 10 sekundi, a skupio je puno komentara na ovoj društvenoj mreži.

- Amerika je velika zemlja i velika država. Srbija je, naravno, svi znamo, duplo manja. I možda čak i više nego duplo manja nego Amerika... - objasnila je voditeljica u programu.

U komentarima mnogi su isticali kako 'lupa' te da bi joj neko trebao prenijeti da je Srbija velika kao neke američke lokalne zajednice.
'Tu smo negdje...', 'Najgore je što gledatelji te televizije nemaju pojma što lupeta ova gospođa', 'Možda, ali nije potvrđeno. Toliko nas je da se još brojimo od prošlogodišnjeg popisa', 'Metar moga sela Amerika cijela...', 'Amerika blizu 10 milijuna četvornih kilometara, a Srbija 88 460. 100 i kusur puta veće, baš je za malo pogriješila. Kad ne ideš u školu, onda ovako lupetaš...', pisali su.

Inače, Happy televizija jedna je od televizija za čije se ukidanje raspisala peticija nakon strašne tragedije u Osnovnoj školi 'Vladislav Ribnikar, a druga televizija je Pink. Naime, inicijativa za ukidanjem neprikladnog sadržaja na ovim televizijama pokrenuta je jer mnogi smatraju da su one jedan od okidača za ovakvo ponašanje.

Na ovim televizijama emitiranju se brojni reality showovi u kojima su prisutne scene nasilja i vrijeđanja te svojim sadržajem krše Zakon o elektronskim medijima

- Zahtijevamo da se televizijama Pink i Happy ne dodijele nacionalne frekvencije. Ove dvije televizije su dodijeljene nacionalne frekvencije koristile u velikoj mjeri za kršenje Zakona o elektronskim medijima. Iako opći pružatelji medijskih usluga, što znači da moraju imati dokumentarni, kulturni, znanstveno-obrazovni i dječji program, ove dvije televizije s dječjim programom imaju veze samo kada u studio pozovu lokalnog političara za kojeg svjedoci tvrde da podvodi maloljetnice i mi imamo obavezu stati na put takvim gadostima, bez obzira na potencijalna neslaganja, politička razilaženja ili različita opredjeljenja - objasnili su pokretači ove peticije razloge zbog kojih traže da im se oduzmu nacionalne frekvencije.

Potpisnici peticije su uz potpis napisali i poruke zašto misle da se trebaju ukinuti ove televizije i istaknuli su kako emisije koje se emitiraju na ovim televizijama propagiraju nemoral, kršenje ljudskih prava i uznemiravaju javnost.

- Ne želim da nezdravo postane normalno. Neka se zaustavi mentalno trovanje nacije - bili su neki od objašnjenja uz potpise na ovoj peticiji. 

Dodajmo da još neki od programa, uz Rano jutro, koji se vrte na Happy TV-u su reality showovi: Parovi, Provodadžija, Upoznajte parove, a uz to tu su mnogi filmovi i serije srpske produkcije.

VIDEO Neven Ciganović i Dubravka Prpić Znaor o dress codu krunidbe: 'Jedna stvar je bila najbitnija svim gostima'

 

Ključne riječi

Komentara 18

KU
Kujttim
08:53 08.05.2023.

Htjela je reći da je Srbija duplo manja nego što je bila 1999. prije bombardiranja NATO-a. Ako se tu još uzmu u obzir Sandžak, dijelovi vojvodine, onda je "prava" Srbija doista duplo manja.

DU
Deleted user
09:29 08.05.2023.

Mora nešto iz komšiluka da se objavi.

DO
Domovinskirat
08:53 08.05.2023.

Onako na oko, virala na je ona i na druge načine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije