Spektakl

Sting i Kraljevska filharmonija u studenom stižu u Zagreb!

sting
10.06.2010.
u 20:49

Početkom lipnja Sting je turneju “Simphonicity” počeo koncertom u Vancouveru, a 8. studenog nastupa u zagrebačkoj Areni. Kraljevskom filharmonijom koju čini 45 glazbenika ravnat će maestro Steven Mercurio

Ljeto nije ni stiglo, a već se zahuktava jesenska koncertna sezona. A britanski glazbeni zanesenjak Sting novo je ime na popisu fenomenalnih koncerata koji će protresti Zagreb. U sklopu turneje “Symphonicity” na kojoj mu je pratnja londonska Kraljevska filharmonija, Sting će 8. studenoga u organizaciji Lupa promocije nastupiti u zagrebačkoj Areni.

Njegov glazbeni put, kaže Sting, obilježila je riječ hrabrost. Pritom je mislio na hrabrost odabira pravaca i koketiranja sa stilovima od moderne do renesanse.

Klasika šokirala i Stinga

Ova turneja posvećena je klasici, a u novim aranžmanima njegovi najveći hitovi poput “Englishman in New York” ili “Be yourself, no matter what they say” koje je danas 58-godišnjak prije tri desetljeća izvodio s grupom The Police dobivaju posebno bajkovito ruho.

– Orkestar zvuči sjajno, nije ni čudo, ipak sam ga posudio od Njezina Veličanstva – našalio se Sting na jednoj od posljednjih proba s filharmonijom u kultnom londonskom studiju Abbey Road, a prije početka turneje koja je eksplodirala 2. lipnja u Vancouveru i nastavlja:

– Strašno je zanimljivo čuti kako pjesme koje sam prije 35 godina pisao u spavaćoj sobi i pjevao ih samo pred svojom mačkom zvuče uz taj gromoglasan prasak 45 glazbenika na pozornici. One sada imaju novu dušu! Primjerice, “Roxanne” je nastala kao ljuta pjesmica koja govori o ljubomori. A uz filharmoniju je romantična i prepuna ugodnih emocija.

Glazbeniku koji je za svoj rad primio 16 Grammyja i prodao stotine milijuna CD-a ovo će biti četvrti posjet Hrvatskoj.

Hrvatska u srcu

Dva puta, 1997. i 2000. godine, nastupio je u pulskoj Areni, a lani je s Edinom Karamazovim, s kojim je snimio album “Songs From The Labyrinth”, svirao u Lisinskom.

Ključne riječi

Komentara 4

OR
ordinaryhandsome
21:21 10.06.2010.

hmm.. bit će dosta glazbenog deficita ove godine.. prvo su U2 počistili račune, depeš, metalica, guetta.. tko još... any kroejšija spektakl maybe, huh? ne znam.. trešnjevački mališani recimo?

Avatar best vocal
best vocal
21:46 10.06.2010.

Napokon nešto dobro, samo velika šteta što ovi bilmezi od organizatora nisu dovukli THE POLICE kada su svirali baš svud samo ne u Zagrebu.

OB
-obrisani-
21:56 10.06.2010.

Ma kreteni koji nisu doveli Police moj najdraži bend iz tog razdoblja! Ali dobro ovo bi moglo biti jako dobro!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije