Billboardova ljestvica za Hrvatsku

Što slušaju Hrvati? Najčešće ovih 25 pjesama: 'Mamma Mia', 'Ko to tamo', 'Karneval II', 'Tu Tu Tu'...

Foto: Ana Cindrić
1/9
12.07.2023.
u 11:36

Na prvom mjestu slušanosti nalazi se pjesma 'Mamma Mia' triljskog repera Grše koja ovu poziciju drži već neko vrijeme. Repera slijede brojni srpski i bosanskohercegovački izvođači poput Hennyja i Breskvice s pjesmom 'Ko to tamo' i Sajfer i 'Karnevala II'.

Magazin Billboard već godinama ima najpoznatiju i najrelevantniju glazbenu ljestvicu na svijetu, a od početka prošle godine postoji i posebna sekcija koja pokazuje kojih je to 25 najslušanijih pjesmama u Hrvatskoj. Popis pjesmama temelji se na rezultatima glazbenih streaminga i prodaje singlova, a ljestvica se ažurira utorkom. Tako je i jučer ažurirana ljestvica koja pokazuje najslušanije pjesme u prošlom tjednu. 

Na prvom mjestu slušanosti nalazi se pjesma 'Mamma Mia' triljskog repera Grše koja ovu poziciju drži već neko vrijeme. Repera slijede brojni srpski i bosanskohercegovački izvođači poput Hennyja i Breskvice s pjesmom 'Ko to tamo' i Sajfer i 'Karnevala II'. Na četvrtom mjestu nalaze se Devito i Breskvica s pjesmom 'Tu Tu Tu', a na petom mjestu je i Devitova suradnja s Voyageom i pjesma 'Garava'. Slijedi 'Dam Dam Dam' Aleksandre Prijović, 'Svemir' kojeg izvode Devito i Inas, te 'Mafija' koju su radili Voyage i Devito. Na devetom mjestu nalazi se novi ulaz na ljestvicu, pjesma 'Padam' bosanskohercegovačkog dvojca Jale Brata i Bube Corellija te Baby It's Pablo. Top 10 zatvara pjesma 'Madrina' izvođačice Inas. 

I u nastavku ljestvice nalaze se uglavnom izvođači iz susjedstva. Na 11. poziciji su Nucci i Zera s pjesmo 'Frauen', pa Teodroa s 'Polumesecom', Devito i Crni Cerak pjevaju o 'Rolexu' na 13. mjestu. Na 14. mjestu ljestvice ponovno je hrvatski izvođač i to ponovno Grše. Pjesma s kojom se sada našao na ljestvici je 'Sip' koja je, kao i 'Mamma Mia' popularna već duže vrijeme. Nakon njega slijedi Sajfer i 'Karneval', novi ulaz 'Fatalna' izvođača Relje, 'Vajbuje' Devita, Jale Brata i Bube Corellija. Top 20 zatvaraju Relja i Rasta s pjesmom 'Turira' Tea Tairović s 'Izrael i Palestina' te Jala Brat, Buba Corelli i FT Kings s 'Goodfellas'. 

VEZANI ČLANCI:

Ni posljednjih pet mjesta ljestvice nisu zauzeli izvođači koji već nisu spomenuti. 'Balerina' Tee Tairović i Voyagea na 21. je mjestu, Rasta i Link pjevaju 'Dan i noć' na 22. mjestu. Slijede Teodora i Pajak s 'Letnjom Avanturom' i Tea Tairović s 'Bibi Habibi'. Drugi hrvatski izvođač na ljestvici našao se na 25. poziciji, a to je splitski reper Vojko V  s pjesmom 'Mamacita'.

Inače, triljski reper Grše, pravog imena Grgo Šipek, publici se predstavio 2019. godine debitantskim albumom Tilurium, s kojeg se istaknuo singl Badr Hari. Tada je zaokupio pažnju hip hop zajednice, a već 2021. izbacio je album Platinum, koji je s vodećim singlom Highlife pomeo streaming platforme i istaknuo se kao najbolji hip hop album te godine.

Hrvatski predstavnici na ovoj ljestvici zbog svog su zajedničkog rada završili i na sudu. Naime, Grše je zbog pjesme "Mamići" koju je snimio s Vojkom V završio na sudu jer ih je Zoran Mamić zbog nje tužio.

Grše je prošle godine izgovorio i sudbonosno 'da'. Naime, reper i njegova supruga Rafaela vjenčali su se u srpnju ove godine u Crkvi svetog Stjepana Prvomučenika koja se nalazi u Novim Selima u Trilju, a intimnu proslavu imali su u Sinju. Nekoliko mjeseci kasnije postali su i roditelji  dječaka kojem su odlučili dati ime Fran. 

VIDEO Ivana Paradžiković o rođenju sina: 'Cijelu sam noć probdjela plačući, pisalo je rizik prijetećeg pobačaja'

 

Komentara 6

OT
otrovnijezik
12:12 12.07.2023.

To Hrvat slušati ne može.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
13:10 12.07.2023.

Ja ni jednu nikad čuo.

Avatar neugodan
neugodan
15:23 12.07.2023.

to nisu hrvati vec bosanci, hercegovci, srbi, siptari itd!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije