smrt slavnog pjevača

Strani mediji objavili izvješće: Smrt Liama Paynea se istražuje kao sumnjiva, ispituje se pet svjedoka

Foto: Instagram
1/16
18.10.2024.
u 09:12

Istražitelji još ispituju pet svjedoka - tri zaposlenice hotela i dvije žene koje su bile u Liamovoj sobi noć prije njegove smrti. Navodi se da su u sobi pronađeni droga i alkohol. Prva obdukcija pokazala je da je Liam zadobio 25 ozljeda od pada. Radit će se i toksikološki testovi. Dodaje se da je pjevač vjerojatno pao dok je bio polusvjestan ili potpuno bez svijesti.

Smrt glazbenika Liama Paynea šokirala je jučer javnost, a policija sve okolnosti još istražuje. Tako je sada objavljeno izvješće državnog odvjetništva Buenos Airesa u kojem se detaljno opisuje što su istražitelji do sada saznali o smrti Liama Paynea. U izvješću, koje je objavio BBC, se navodi da se pjevačeva smrt istražuje kao sumnjiva zbog lokalnih protokola, no dokazi upućuju na to da je bio sam u hotelskoj sobi u vrijeme incidenta.

Istražitelji još ispituju pet svjedoka - tri zaposlenice hotela i dvije žene koje su bile u Liamovoj sobi noć prije njegove smrti. Navodi se da su u sobi pronađeni droga i alkohol. Prva obdukcija pokazala je da je Liam zadobio 25 ozljeda od pada. Radit će se i toksikološki testovi. Dodaje se da je pjevač vjerojatno pao dok je bio polusvjestan ili potpuno bez svijesti.

31-godišnji pjevač pao je s trećeg kata u dvorište hotela Casa Sur u glavnom gradu Argentine. Preminuo je na licu mjesta. 
Noć prije smrti bio je s dvije žene. Navodi se da bi one mogle biti ključni svjedoci i da su ga posljednje vidjele živog. Obje žene su dan prije Liamove smrti pjevača navodno čekale u predvorju hotela. Nema naznaka da bi one mogle biti umiješane u njegovu smrt, ali se policija nada da će uz njihovu pomoć uspjeti otkriti što se točno događalo prije pjevačeve smrti.

GALERIJA Liam Payne imao je uzbudljiv ljubavni život

1/11

Podsjetimo, Liam James Payne rođen je 29. kolovoza 1993. godine u Wolverhamptonu u Engleskoj i to kao najmlađe dijete u obitelji Geoffa i Karen Payne. Odrastao je s još dvije sestre: Nicolom i Ruth, a javnost ga je imala priliku upoznati kada je imao samo 14 godina. Naime, Liam se tada prijavio u reality show "The X Factor" te svojom izvedbom pjesme "Fly Me To The Moon" Franka Sinatre očarao žiri koji su činili Simon Cowell, Cheryl Cole, Dannii Minogue i Louis Walsh. "Ja sam Liam, imam 14 godina i došao sam pobijediti", rekao je tada te prošao u daljnje natjecanje. No u jednom trenutku Liam je ispao nakon što mu je Simon rekao da je premlad i nije još spreman za karijeru. No nije odustao od svojih snova. 

Na isti show prijavio se dvije godine kasnije te tada oduševio izvedbom pjesme "Cry Me a River" Michaela Bublea i pokazao cijeli raspon svog glazbenog talenta. Na audiciji je prošao dalje, no show nije završio kao samostalni izvođač. Član žirija Simon upravo je u toj sezoni u svojoj kući okupio petoricu mladih pjevača i stvorio bend za koji će se kasnije ispostaviti da je jedan od najvećih svih vremena. One Direction činili su, uz Liama: Niall Horan, Louis Tomlinson, Harry Styles i Zayn Malik, a upravo je dječak s tada popularnom frizurom bibericom dobio titulu vođe benda zbog čega su ga obožavatelji kasnije često zvali i Daddy Direction. Inače, za one koji nisu toliko pratili bend, početkom prošlog desetljeća najveća se bura vodila između obožavatelja Justina Biebera i One Directiona. Belieberi i Directioneri na društvenim mrežama vodili su bitku te pokušavali svog omiljenog izvođača dovesti na prvo mjesto slušanosti te istaknuti kao onog koji je nadmoćniji. 

VEZANI ČLANCI:

No vratimo se Liamu i 1D-ju. Bend je u toj sezoni popularnog showa završio kao treći, a odmah nakon showa stekli su veliku popularnost. Svojom prvom pjesmom "What Makes You Beautiful", u kojoj Liam pjeva početak, osvojili su srca mnogih djevojaka i zavukli im se pod kožu te nastavili nizati hitove, a vojska obožavatelja pratila je svaki njihov korak, objavu, koncert, pjesmu i događanje. Grupe u kojima su bili fanovi prenosile su sva događanja, kao i šuškanja o ljubavnom životu članova benda, a često su se tu nalazile i ljubavne priče koje bi pisale obožavateljice. Neke od njih postale su i uspješni filmovi. 

U početcima benda članovi su se odlično slagali te su stvarno funkcionirali kao braća, zajedno učili i odrastali. No u jednom trenutku došlo je do zamora zbog količine posla i pravila kojih su se kao tako mladi trebali pridržavati i bend se raspao. Zayn je prvi napustio 1D i to 2015. godine. Ostali su nastavili raditi kao četvorka, no to nije dugo trajalo. One Direction svoj je put završio 2016. godine, a pjevači su nastavili svatko svojim putem. Liam, koji je u bendu najčešće uzimao teške visoke dijelove pjesama, a neke pjesme je i napisao, nakon raspada benda krenuo je solo putem. Potpisao je ugovor s "Capital Recordsom" i dodao da je zbog toga zaista sretan. "One Direction uvijek će biti moja obitelj, ali sada sam uzbuđen zbog solo karijere i veselim se pokazati što sve mogu".
Svoj debitantski singl objavio je 2017. godine, a radilo se o suradnji s reperom Quavom, pjesmi "Strip That Down" koja je svojim brzim ritmom ušla u uho. Pjesma je završila treća na top-ljestvici, a imala je i dvije nominacije za Brit Awards. Uslijedila je i pjesma "Get Low". Upravo te pjesme, kao i mnoge druge, glazbenik je objavio an albumu "LP1 (Liam Payne 1)" 2019. godine. Nastavio je objavljivati pjesmu po pjesmu, a prošle godine kazao je kako radi na svom drugom solo albumu. Među pjesmama koje su mnogi zamijetili i koje su postali hitovi u njegovoj solo karijeri posebno se istaknula i njegova suradnja s Ritom Orom koja je postala i dijelom filma "Fifty Shades Freed", pjesma "For You". 

Glazbenik se u posljednji vrijeme poprilično povukao iz glazbe, a medijske stupce punili su detalji o njegovu privatnom životu. Leeroy je imao buran ljubavni život, a prva njegova veza koja je bila poznata javnosti jest ona s plesačicom Danielle Peazar. Par se upoznao u "The X Factoru", a zajedno su bili dvije godine te imali punu podršku njegovih obožavatelja. Nakon toga ljubio je svoju školsku simpatiju Sophiju Smith, s kojom je razišao 2015. godine. Liamova najpoznatija romansa bila je s pjevačicom Cheryl Cole, koja je 10 godina starija od njega, a koja je bila i u žiriju showa koji ga je proslavio. Par je 2017. godine dobio sina Beara, a 2018. godine su se razišli. Poznati glazbenik 2019. godine navodno je bio sa slavnom Naomi Campbell, koja je 23 godine starija od njega. Navodno su zajedno bili četiri mjeseca, a prekinuli su jer je Naomi navodno dosadio pjevač.

GALERIJA Suze, plač i nevjerica zbog smrti slavnog pjevača

1/11

S Mayom Henry Liam je bio u vezi od 2019. do 2022. godine kada je u lipnju otkrio da je raskinuo zaruke sa zaručnicom Mayom i dodao kako želi više raditi na sebi. Par je nekoliko puta prekidao i mirio se, a upravo je Maya početkom ovog tjedna iznijela detalje o njihovu odnosu nakon prekida. Tvrdila je da je uznemirava te je pokrenula sudski postupak protiv Paynea jer joj je, kako je objasnila, neprestano slao poruke i e-mailove, a uznemiravao je i njene članove obitelji i prijatelje. Istaknula je i da joj je govorio o smrti te tražio njenu pomoć, a ona je smatrala da joj tako želi nabiti osjećaj krivnje zbog prekida. Posljednja žena u Liamovu životu bila je influencerica Kate Cassidy (25) s kojom je počeo izlaziti u listopadu 2022., a prvi put su se zajedno na crvenom tepihu pojavili na dodjeli Fashion Awardsa kasnije te godine. Kate je s njim bila i u Argentini, a posljednja objava koju je pjevač podijelio je upravo s njom. Naime, Kate je prije dva dana otišla iz Argentine, ostavljajući ga samoga u hotelu. 

Dodajmo i da je pjevač nakon raspada benda imao brojne zdravstvene tegobe. Nakon 2016. godine borio se s ovisnosti o alkoholu, o čemu je i javno govorio, a osim toga patio je i od anksioznosti i agorafobije, odnosno intenzivnog straha od boravka na otvorenim mjestima ili u situacijama iz kojih je teško pobjeći i li je pomoć nedostupna. Pjevač je prije mjesec dana završio u bolnici u Italiji zbog nepodnošljive boli za koju se tada smatralo da je vezana uz bubrege, a zbog istih tegoba ranije je objavio da će odgoditi nastupe u Južnoj Americi. 

VIDEO Umro Liam Payne (31), bivši član One Directiona

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije