TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ?

Student otvorio predzadnje pitanje iz hrvatske povijesti, znate li vi odgovor?

Tko želi biti milijunaš?
Foto: HRT
1/10
11.10.2024.
u 09:41

Šibenčanin je iskoristio sve džokere, nije bio siguran u točan odgovor te je odlučio odustati i zadržati osvojenih 34.000 eura. Točan odgovor bio je Uble

Uzbudljiv početak druge emisije nove sezone kviza „Tko želi biti milijunaš” - student Petar Vrvilo otvorio je visoko 14. pitanje! Otvorio je emisiju pitanjem za 68.000 eura u kojem se tražilo ime našeg naselja koje je planski podignuto za vrijeme Mussolinijeve Italije.

Pitanje je glasilo: "Koje je naše naselje planski podignuto za vrijeme Mussolinijeve Italije?" Ponuđeni odgovori bili su: Nerezine na Lošinju, Orlec na Cresu, Uble na Lastovu te Šilo na Krku

Šibenčanin je iskoristio sve džokere, nije bio siguran u točan odgovor te je odlučio odustati i zadržati osvojenih 34.000 eura. Točan odgovor bio je Uble. 

GALERIJA: Pogledajte kako se Martina Tomčić mijenjala tijekom godina, razlika je vidljiva

Tko želi biti milijunaš?
1/54

Filipa Paića, studenta iz Zagreba, gledali smo kao drugog natjecatelja. U slobodno vrijeme voli filmove i tenis, a u pratnji je poveo prijatelja iz djetinjstva.

Na sedmom pitanju u kojem se tražila suvišna namirnica u pripremi salate caprese, Filip je uz pomoć džokera „pola-pola” stigao do točnog odgovora, dok je na osmom pitanju u pomoć pozvao prijatelja Mateja koji mu je sugerirao točan kontinent koji vidimo iz svemira na početku filma Furiosa.

Student je zaustavljen na 10. pitanju kojim se prelazi drugi prag, a koje je glasilo: „Stanovnici kojeg se grada nazivaju Sinjoren, jer je grad nekoć bio pod španjolskom krunom?”.

Odlučio je iskoristiti posljednji džoker "pitaj publiku", koja je najviše odgovora dala odgovoru pod D Ancone dok je Filip sumnjao na odgovor C Avignona, stoga je odlučio odustati. To je bio ispravan potez jer je tražen odgovor bio A Antwerpena pa je mladić odustajanjem zadržao osvojen iznos od 2.500 eura.

Marina Malešević dolazi iz Daruvara, predaje biologiju u školi, a u slobodno vrijeme voli čitanje i pub kvizove. Nastupala je kao treća natjecateljica, a u pratnju je dovela majku Jasenku.

VEZANI ČLANCI: 

Prvi džoker Marina je zatrebala na šestom pitanju. Uz pomoć publike, koja je 69 % glasova dala odgovoru pod D Enver Hoxha, ponudila je točan odgovor na pitanje: „Tko je svoju zemlju „okitio” bunkerima koji su danas prava turistička atrakcija?”.
Na idućem pitanju Marina nije bila sigurna čiji stupovi čine španjolski grb pa je u pomoć pozvala džokera "zovi" – kolegu Vladimira koji predaje povijest.

Sugerirao je odgovor pod C Heraklovi, na koji je kasnije i Marina posumnjala te je točnim odgovorom osvojila 600 eura i nastavila igru s još jednim džokerom na raspolaganju.

VIDEO: Otkriveno zašto se novinarka HRT-a srušila usred javljanja uživo u Dnevnik, ovo je rekla kolegama

Komentara 1

N1
Neretva 1993
12:10 11.10.2024.

Sto nije mene nazva?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije