Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKAČKA RAPSODIJA

Tamburaši ruše rekorde: Karte za ovaj koncert nestale za dva sata

Zagreb: U KD Vatroslav Lisinski održan je koncert 100 tamburaša
Foto: Boris Scitar/PIXSELL
1/7
15.03.2024.
u 14:47

Organizatori koncerta nisu krili svoje oduševljenje ovim izvanrednim uspjehom. "Ovo je dokaz da tamburaška glazba ne poznaje granice i da može privući publiku željnu kvalitetne glazbe i izvanredne atmosfere. Treću godinu za redom, karte za naš koncert nestaju u roku jednog dana.", izjavio je Martin Vuković, predsjednik Šokačke rapsodije

Za manje od dva sata nakon puštanja u prodaju, karte za “Šokačku rapsodiju”, tradicionalni godišnji koncert stotinu najboljih hrvatskih tamburaša nestale su brže nego ikad prije, ostavljajući mnoge željne ulaznica razočarane. Ovaj fenomen nije samo pokazatelj rastuće popularnosti tamburaške glazbe, već i promjene u glazbenim ukusima publike koja sada žudi za raznovrsnijim žanrovima.

Organizatori koncerta nisu krili svoje oduševljenje ovim izvanrednim uspjehom. "Ovo je dokaz da tamburaška glazba ne poznaje granice i da može privući publiku željnu kvalitetne glazbe i izvanredne atmosfere. Treću godinu za redom, karte za naš koncert nestaju u roku jednog dana.", izjavio je Martin Vuković, predsjednik Šokačke rapsodije.

Ulaznice za ovogodišnji koncert 100 tamburaša rasprodane su u rekordnom vremenu od svega dva sata, što samo po sebi govori o velikom interesu i ljubavi prema tamburaškoj tradiciji. Organizatori su se sada našli pred izazovom kako udovoljiti velikom broju zainteresiranih koji nisu uspjeli osigurati svoje mjesto na ovom jedinstvenom događaju.

Spektakl “Šokačka rapsodija” u Lisinskom iz godine u godinu dokazuje da tamburaška glazba ima snažnu i vjernu publiku te da može ispuniti i najprestižnije koncertne dvorane. Organizatori već razmišljaju o sljedećem projektu koji bi "Šokačku rapsodiju" premjestio na pozornicu velikih arena, s ambicijom da tamburašku glazbu učine još vidljivijom i dostupnijom svim generacijama.

VEZANI ČLANCI: 

"Šokačka rapsodija" je prava glazbena poslastica za sve ljubitelje dobre glazbe. Stotinu najboljih hrvatskih tamburaša izvodi širok repertoar, od tradicionalnih slavonskih pjesama do modernih obrada popularnih hitova.

Ove godine, nezaboravna tamburaška večer održat će se 5.5.2024. u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

Osim što je ovaj koncert prilika za uživanje u izvanrednoj glazbi, događaj  ima i važnu ulogu u promicanju tambure i njenog značaja za hrvatsku kulturnu baštinu.

Čini se da “Šokačka rapsodija” stotinu tamburaša postaje novi fenomen glazbene scene, dokazujući da Aleksandra Prijović nije jedina zvijezda koja može rasprodati koncerte u rekordnom roku.

VIDEO: Tko je navodna ljubavnica princa Williama? Bila je najbolja prijateljica Kate, živi u kući od 106 soba

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije