ZADARSKA GLUMICA

Tihana Lazović žestoko prozvala Matanića ali i druge: 'Te mlade djevojke žrtve su cijelog sistema'

Zagreb: Glumica Tihana Lazović
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/12
06.04.2024.
u 15:11

To što moja suradnja sa Daliborom Matanićem nikada nije bila neprimjerena, neprofesionalna i neugodna , apsolutno ništa ne znači, štoviše potvrđuje da je vješto manipulirao nama koji smo godinama surađivali s njim, napravio od nas majmune i vrlo proračunato “pikirao” svoje žrtve koje su mahom mlade djevojke na početku svoje karijere, napisala je glumica

Glumica Tihana Lazović Trifunović danas se na Facebooku oglasila i ogradila od redatelja Dalibora Matanića, kojeg su brojne žene optužile za uznemiravanje. Lazović je jedna od Matanićevih najomiljenijih glumica, a s njim je surađivala na filmovima „Zora“ i „Zvizdan“, te serijama „Šutnja“, „Novine“ i „Područje bez signala“.

- To što moja suradnja sa Daliborom Matanićem nikada nije bila neprimjerena, neprofesionalna i neugodna , apsolutno ništa ne znači, štoviše potvrđuje da je vješto manipulirao nama koji smo godinama surađivali s njim, napravio od nas majmune i vrlo proračunato “pikirao” svoje žrtve koje su mahom mlade djevojke na početku svoje karijere. Te mlade djevojke, a i ja sam prilično nedavno bila mlada djevojka, žrtve su ne samo Dalibora Matanića nego cijelog sistema, počevši od Akademije dramske umjetnosti na kojoj se desetljećima štiti nasilnike, počevši od Tonka Lonze pa sve do aktulanog Ozrena Prohića, preko niza drugih prijavljenih profesora koji nisu zanimljivi javnosti kao Dalibor Matanić pa su ih, kao i svećenike pedofile koje se šalje iz župe u župu, preselili na neko mjesto na kojem su sigurni od kaznenog progona, ali i dalje bezbrižno stvaraju svoju “umjetnost” a neki, kako čujem, i dalje predaju na spomenutoj ustanovi . Kada svoj mladi život započinjete na jednoj takvoj školi, kada su gore spomenuti profesori vaša jedina opcija, ako se njeguje šutnja i pognuta glava, ako se svaki oblik bunta kažnjava i čita kao “bila je neposlušna studentica , nećemo je primiti u ansambl”, onda nam je jasno zašto naši poslodavci imaju sindrom Boga i uživaju svoju poziciju maksimalno . Svi smo odgovorni.

Stojim i podržavam sve djevojke i žene koje su ispričale svoje priče, nadam se da će ovo potaknuti i ostale žrtve da istupe, progovore i prijave. Ne samo Dalibora Matanica . Sve njih, napisala je Tihana Lazović. 

Podsjetimo, Matanić se u podužem postu na Facebooku oglasio nakon šokantnih optužbi nekoliko glumica i otkazane suradnje na snimanju serije Šutnja. 

U statusu je priznao da je  drogiran i pijan 'uznemiravao kolegice' te kako je zatražio liječničku pomoć. Status je objavio tek nakon što je priča izašla u medije i u njemu, uz puno riječi kajanja, nije izravno napisao o kakvim je djelima riječ zbog kojih se kaje. Ali je, između ostalog, naglasio kako je puno toga 'učinio za ovu zemlju' i zatražio mir za obitelj. No, ubrzo je ugasio Facebook profil i zaključao profil na Instagramu. 

VIDEO: Dalibor Matanić oglasio se o uznemiravanju žena pa obrisao profil na Facebooku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije