Komičar Tin Vodopivec

'Vas nasmijava slovenski nogomet, ali ne i šale o vama'

tin vodopivec
Foto: Promo
1/2
08.09.2015.
u 17:00


Nastupa na četiri jezika, a u Americi ga drže za slovenskog Borata

U Hrvatskoj slovenskog stand up komičara Tina Vodopivca najavljuju kao "najprodavanijeg" u regiji... On to ne smatra posebno dobrim jer ne želi da se uz njega vezuje pojam "mainstream". Ipak, činjenice su činjenice, a pod tim se zacijelo misli da je jedan od rijetkih, ako ne i jedini, koji nastupa na slovenskom, hrvatskom, francuskom i engleskom jeziku, što je u tom žanru jako teško i rijetko. Uoči nastupa 18. rujna u Zagrebu u Studiju smijeha ispričao nam je kako živi jedan stand up komičar, ali i dao svoju definiciju toga "najprodavaniji".

Samo zabavni Balkanac

– Ne bih za sebe rekao da sam najprodavaniji, nego među ambicioznijima, jer stalno radim nešto novo, lupam glavom o zid i probijam granice – priča Tin i otkriva kada je postao svojevrsnim poliglotom:

– Kao klincu jezici su mi bili jako zanimljivi, upijao sam ih i već sa pet godina govorio engleski jezik. Uglavnom, nastupati na stranom jeziku nije lako. Osjećaj je kao da želite trčati, a imate vezane noge. No, treba probiti tu barijeru i prihvatiti da kada govorite na drugom jeziku, u drugoj zemlji, postajete na neki način neki drugi ja. Primjerice, u Americi kada sam izletio na scenu sa svojim forama, dočekalo me: "Ma tko si sad ti, imamo milijun komičara, što ćeš nam". Ali kada sam shvatio igru i nastupio pred njima autohtono, jasno otkrivajući svoje porijeklo, poput Borata, s naglaskom koji imam i počeo pričati o sebi, svrstali su me u ladicu Balkanca, stavili su i moje šale u taj kontekst i profunkcioniralo je.

Repertoar mu se, kaže, mijenja ovisno o zemlji u kojoj nastupa, no neke su stvari univerzalne svima.

Svi se vole smijati drugima

– Ono najbliže svima je da se vole smijati drugima, ali ne i sebi, kao i stvari koje mi se događaju recimo s djevojkom, ili sport... Ali nešto što je zanimljivo Hrvatima, Amerikancima nije. Tako je recimo, Amerikancima najsmješnije to što i Slovenci imaju vojsku, dok će Slovenci na to reći: "Hej, stani malo". Sjećam se, recimo, da sam u Zagrebu 15 minuta pričao o Slovencima i onda ubacio samo jednu foru na račun hrvatskog hokeja, nešto u stilu da imate samo jedan klub, i nastala je tišina. Jednom sam pak u Zagrebu pričao o slovenskom nogometu i to je publici bilo toliko smiješno da je smijući se toptala nogama o pod. To mi se nije nikada prije dogodilo. Dakle, rezime je da se ljudi uvijek smiju smiješnim stvarima i da prolazite ako ste dobri – govori Tin. Sa stand upom počeo je 2006. kada ga je kao studenta prava sve, a posebice komičari na YouTubeu, odvlačilo od učenja. Jednog dana, kaže, želio bi pisati i scenarije za komedije. A na pitanje kako se živi od stand upa, dodaje: – U Ameriku nisam išao zaraditi, došao sam kući u minusu, to je bila investicija za budućnost. Ako ste heavy-metal glazbenik, u Sloveniji teško da ćete imati više od tri koncerta godišnje. Ali ako vam je publika cijeli svijet, neće biti problema. Isto je sa stand upom.

>>Slovenski komičar Tin Vodopivec s "Ozbiljnim glupostima" u pohodu na Balkan!

Komentara 1

Avatar Idler 3
Idler 3
19:47 08.09.2015.

Znaš li ti onaj kad Mujot dela v Sloveniji na građevini? Gazda domaći, Janez-građevinac i zove ga Mujot jedno jutro i veli kak ga boliju i ruke i noge, osjeća se polomljeno i nemre doć na posel. Veli njemu mudri Janez-građevinac kak on kad mu se tak nekaj dogodi sam veli svojoj Mojci nek mu ga popu*i i on se odmah osjeća ko nov. Zove ti Mujot gazdu Janeza nakon vuru vremena i veli kak je učinil isto i fakat djeluje...i usput ne propusti naglasit kak mu je kuća super uređena >;-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije