LJUBAV

Tko je liječnik iz 'Nu2' koji se rastao nakon što se zaljubio u muškarca: Kuću su nam gađali kamenjem i petardama

Osijek: Doktor Aleksandar Kibel
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/10
07.10.2024.
u 11:23

Kardiolog Aleksandar Kibel i njegov suprug Ivan Ptičar Kibel istospolni je par iz priloga koji je emitiran u "Nedjeljom u 2", a u kojem Aleksandar i Ivan otkrivaju kako su se upoznali na radnom mjestu

Ljubav je bila tema o kojoj je Aleksandar Stanković ove nedjelje u svojoj emisiji "Nedjeljom u 2" razgovarao sa svojom gošćom Josipom Lisac. Tijekom emisije prikazana su i dva priloga o ovoj temi, u jednom prilogu gledatelji su upoznali Anicu i Stjepana Puljeka iz Belišća koji su u braku 60 godina, dok je drugi prilog bio o istospolnom paru iz Osijeka. Kardiolog Aleksandar Kibel i njegov suprug Ivan Ptičar Kibel istospolni je par iz priloga koji je emitiran u "Nedjeljom u 2", a u kojem Aleksandar i Ivan otkrivaju kako su se upoznali na radnom mjestu. Aleksandar je bio u braku kada je upoznao Ivana i tek kroz komunikaciju i druženje s njim otkrio je da ih veže nešto više od prijateljstva, ali nije bio siguran kako pokazati te osjećaje. Ovaj prilog izazvao je brojne reakcije gledatelje, dio njih dao je podršku Ivanu i Aleksandru i dive se njihovoj ljubavi, a dio je imao negativne komentare u stilu kako se ovakav prilog ne treba emitirati u ovoj emisiji. 

Prije tri godine Aleksandar Kibel dao je intervju za Večernji list u povodu objave svoje knjige “Imati muda” u kojoj daje vrlo intimno svjedočanstvo i ispovijest o vlastitom životnom putu i borbi sa siromaštvom, obiteljskom disfunkcijom, migracijama, o međunarodnim iskustvima i profiliranju u školskom i akademskom miljeu te o zakulisnom stanju u našem bolničkom sustavu. U razgovoru s našom novinarkom Kibel je opisao kako je njemu i suprugu živjeti u maloj sredini pokraj Osijeka.

VEZANI ČLANCI

– U svakom slučaju nije dosadno. Tijekom prvih mjeseci doživjeli smo i nekoliko neugodnosti, ali radilo se o manjim incidentima s djecom iz šireg susjedstva. Primjerice, jednog jutra kad sam se vraćao iz dežurstva, čuo sam u daljini nekog dječaka koji prema meni viče “pederčino odvratna“, što me je u tom trenutku malo potreslo, pogotovo nakon stresne noći u koronarnoj jedinici, ali sam nastojao potisnuti što sam čuo i ne uzeti si to previše k srcu – radilo se ipak samo o neodgojenom djetetu. Bilo je i gađanja kamenjem po fasadi i petardi u prozoru ali, srećom, takve situacije su rijetke – rekao je Kibel i dodao:

– Naravno, iza homofobnih stavova neodgojene djece svakako stoje stavovi roditelja od kojih su djeca to naučila, tako da se ne zavaravamo da se svagdje oko nas, iza kulisa, krije jako puno netrpeljivosti. Naša odluka da se kao otvoreni mladi gej par doselimo živjeti u vlastitu kuću u ovoj maloj ruralnoj sredini bila mi je pomalo smiješna, u svakom slučaju bila je prilično hrabra, ali nismo dvojili da je, s obzirom na opcije koje smo imali tada na raspolaganju, to bila najbolja odluka. I nismo se zbog toga pokajali.

GALERIJA Zagrebačkoj premijeri novog filma Danisa Tanovića prisustvovali su brojni poznati

Osijek: Doktor Aleksandar Kibel
1/60

Ispričao je i kako je supruga Ivana upoznao dok je bio u braku sa suprugom s kojom ima kći koja je u to vrijeme imala četiri godine, a kada je shvatio da se između njega i Ivana rađa ljubav, napustio je suprugu. 

– Imao sam tada 31 godinu, a on je bio 22-godišnji student povijesti i njemačkog jezika, zaposlen kao “nosač” pacijenata u našoj bolnici. Sviđalo mi se kod njega što je, premda je iz obitelji koja ne stoji financijski loše, vrijedno radio kao nosač u bolnici i financirao si time sam većinu svojih potreba, a nije se ponašao nimalo kao brojni snobovski nastrojeni studenti kojima ne bi padalo na pamet raditi kao nosači. Bilo mi je jako zanimljivo i neobično i kad su s Ivanove strane počeli dolaziti različiti komplimenti – najprije općeniti i poslovni, a onda sve osobniji i sve više usmjereni na moju ličnost i osobne karakteristike – to mi je nekako godilo. Počelo mi je sve više biti stalo do njegova mišljenja, a kroz afirmaciju koju sam nalazio u njegovim sudovima o meni osjećao sam zadovoljstvo – prisjetio se Aleksandar početka veze s Ivanom koju su na kraju okrunili brakom. 

Komentara 13

CA
cavecanem
11:49 07.10.2024.

Zamijenio ženu i četverogodišnju kćer muškarcem s papagajem

SI
Sivooki
11:58 07.10.2024.

Hoće li objaviti vijest i ako se rastanu...?

VA
vacacar
11:47 07.10.2024.

Nema tu braka. To je istospolna zajednica. Ja im želim sreću u daljnjem životu u zajednici. ...No ne volim ljude koji su lažljivi i prijetvorni, a oženiti ženu, živjeti s njom u braku i dobiti dijete pa poslije "otkriti" da si gej je lažljivost, prijetvornost i nebriga za tuđe osjećaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije