OD PONEDJELJKA

Tko je ubojica? 'Sjene prošlosti' donose na televizijske ekrane najveći misterij ove sezone

Sjene prošlosti
Foto: RTL
1/7
31.08.2024.
u 19:00

Izvršna producentica serije otkriva da je pred gledateljima uradak temeljen na jakim karakterima i emocijama. Iva Grahor ponosna je što je ovo prva televizijska serija na domaćem medijskom nebu koja donosi četiri snažne žene i njihove životne priče kao okosnicu radnje.

Prva epizoda RTL-ove serije 'Sjene prošlosti' gledatelje bi mogla šokirati dinamičnom i iznenađujućom radnjom koja ne troši vrijeme. Osveta se, kažu, servira hladna, a moćna i misteriozna ženska priča, s druge strane, stiže da gledatelje zagrije i prikuje uz najveći televizijski misterij sezone.

Ljubav, osveta, moć, prijateljstvo, manipulacija i strah od gubitka - neke su od tema koje obrađuje RTL-ova nadolazeća serija 'Sjene prošlosti'. Marta, Olga, Paula i Ana žive tipičnim srednjoškolskim životom, sve dok Martina okrutna podvala ne promijeni sve. Olgin život mijenja se iz korijena, a Marta izrasta u kraljicu kvarta. U njezinom kraljevstvu svi su pijuni, no kada se u živote Marte, Ane i Paule vrati Olga, pokrenut će se niz dramatičnih događaja koji otvaraju dinamičnu radnju serije.

Izvršna producentica serije otkriva da je pred gledateljima uradak temeljen na jakim karakterima i emocijama. Iva Grahor ponosna je što je ovo prva televizijska serija na domaćem medijskom nebu koja donosi četiri snažne žene i njihove životne priče kao okosnicu radnje.

GALERIJA: Nevjerojatna figura pjevačice Sabrine Salerno (56), čiji hit 'Boys' su svi obožavali

Sjene prošlosti
1/13

"Izuzetno sam ponosna na to. Imamo odličnu glumačku ekipu i smatram da ćemo se ovom pričom približiti našim gledateljicama. Imamo četiri snažna ženska lika, što seriji omogućuje istražiti široki spektar ženskih iskustava, sposobnosti i različitih perspektiva. U svakom smislu riječi, predstavljanje raznolikih iskustava poput majčinstva, prijateljstva, osobnih izazova i ambicija. Umjesto jednodimenzionalnih, imamo u seriji žene koje su prikazane kao složene, kompleksne, istovremeno ranjive i jake, nesavršene i moćne", priča Grahor.

Publika, smatra producentica, traži sadržaj s kojim se može saživjeti, a dodatna je vrijednost serije 'Sjene prošlosti' što donosi neodoljivu dozu misterije. Zahtjevno je, ali i jako uzbudljivo slagati slagalicu. "Prisutnost više jakih ženskih likova omogućuje višeslojne misterije, gdje svaki lik može biti osumnjičenik i žrtva, ili biti u posjedu ključnih dijelova slagalice, svi imaju tajne. Serija također istražuje koliko su daleko ljudi spremni ići kako bi zaštitili svoje životne odluke, tajne i posljedice svojih postupaka. Kako napetost eskalira, savezi se mijenjaju, a šokantna otkrića izlaze na vidjelo, stvarajući uzbudljivu i napetu priču. Izazov leži u pravilnom tempiranju priče, svaka epizoda ili scena značajno doprinosi i razvoju likova kao i razotkrivanju misterija".

A kako će gledatelji doživjeti misterij serije? "Iz perspektive gledatelja bilo tko bi mogao biti ubojica i zato je radnja serije posebno zanimljiva", ocjenjuje izvršna producentica jedne od najiščekivanijih serija ove televizijske sezone. Seriju produkcijski potpisuju Iva Grahor i Daniel Ivoš, koji se mogu pohvaliti intrigantnim dramskim uratkom snimljenim po najvišim produkcijskim standardima.

Raskošna serija snima se na studiju od 1700 metara kvadratnih te donosi niz tehničkih noviteta - snimana je filmskim pristupom, s filmskim objektivima, a u pojedinim scenama koristile su se i podvodne kamere. Vizualno atraktivna, a radnjom napeta i dinamična - serija 'Sjene prošlosti' osvojila je i svoje zvijezde. Marina Fernandez, Jelena Perčin, Ana Maras Harmander i Dajana Čuljak izvrsno su utjelovile žensku ekipu serije 'Sjene prošlosti', a njihovom uzbuđenju uoči prve epizode serije nema kraja. Na nedavnom predstavljanju serije istaknule su da su im 'Sjene prošlosti' pomaknule granice, a sve zahvaljujući slojevitim likovima koje tumače. Olga, Marta, Ana i Paula žene su bogatih karaktera, a njihove vrline i mane isprepliću se u vrtlogu nepredvidljivih okolnosti.

Pred gledateljima je 'ubojito' dobra jesen - 'Sjene prošlosti' od 2. rujna u 20.15 sati na RTL-u.

VIDEO: Ana Begić Tahiri: Nakon "Bibinog svijeta" sam 10 godina bila izbrisana s televizije i filma

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
20:57 31.08.2024.

Olga? Lijepo. To je ipak serija za širi spektatorium...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije