Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HEADLINERI PO FESTIVALIMA

Traženi QOTSA ovog ljeta će samo u Zagrebu nastupiti dva dana zaredom

Queens Of The Stone Age
Foto: Andreas Neumann
1/3
28.06.2024.
u 13:41

Prvi datum, 23. srpnja, rasprodali su čak 6 mjeseci uoči održavanja što ga čini najbrže prodanim koncertom na stadionu Šalata. Zbog velikog interesa bend je dodao i 24. srpnja čime su postali prva grupa koji će odsvirati dvije večeri na Šalati, omiljenom otvorenom koncertnom prostoru

Queens Of The Stone Age, jedan od velikih i utjecajnih rock bendova posljednjih desetljeća, dolazi na zagrebački stadion Šalata 23. i 24. srpnja 2024. u sklopu velike svjetske turneje. Na svoj zahtjev Zagreb je jedini grad gdje će Josh Homme i njegov bend svirati dva dana zaredom.

Dosadašnja setlista na turneji otkriva da se na repertoaru našao presjek karijere benda uključujući pjesme poput “Little Sister”, “Burn the Witch”, “My God Is the Sun”, “Smooth Sailing”, “Paper Machete”, “Emotion Sickness”, “Go With the Flow”, “The Lost Art of Keeping a Secret”, “Carnavoyeur”, “The Sky is Fallin”, “Better Living Through Chemistry”, “Sick, Sick, Sick”, “I Sat by the Ocean”, “Straight Jacket Fitting”, “Make It Wit Chu”, “You Think I Ain’t Worth a Dollar, but I Feel Like a Millionaire”, “No One Knows”, “A Song for the Dead”, “If I Had a Tail”, “God Is The Radio” i “Long Slow Goodbye”.

Nedavni nastup na Download festivalu u UK-u potvrdio je QOTSA kao headlinere koji su sila na stageu. Kerrang tako piše da je bend “agresivno glasan od samog početka, s jasnim stavom i light showom koji presloži mozak. Čini se da je bend ubacio u petu brzinu, kao da trebaju nešto dokazati, a sve ih to čini pravim dinamitom.” Rolling Stone za novi album „In Times New Roman…” piše da je jedan od najboljih do sada, što prati i  nastup. “Live koncerti su postali neprestana sila riffova i bijesa. Možda se činilo da bend treba nešto dokazati, ali zapravo je Homme samo htio imati najveći party i nastavlja sjajnu renesansu benda.”

Queens Of The Stone Age turneja prati aktualan album „In Times New Roman…“, a na popisu zemalja su UK, Švicarska, Francuska, Njemačka, Španjolska, Italija, Slovačka, Poljska, Austrija, Rumunjska, Portugal, Grčka, Skandinavija, zemlje Beneluksa, kao i Hrvatska.  Prvi datum, 23. srpnja, rasprodali su čak 6 mjeseci uoči održavanja što ga čini najbrže prodanim koncertom na stadionu Šalata. Zbog velikog interesa bend je dodao i 24. srpnja čime su postali prva grupa koji će odsvirati dvije večeri na Šalati, omiljenom otvorenom koncertnom prostoru.

Nastali 1996. na ostacima kultnih stonera Kyuss, Queens Of The Stone Age su u sljedećih 27 godina s pravom postali jedan od najvažnijih rock bendova na svijetu bez kojeg su najveće arene i festivali svijeta postali nezamislivi. Na čelu stoji veliki Josh Homme, dok se ostatak zakucao 2013. i čine ga Troy Van Leeuwen, Michael Shuman, Dean Fertita i Jon Theodore. Ipak, kroz povijest među članovima bili su primjerice i Dave Grohl, Mark Lanegan i Nick Oliveri.

Diskografski put QOTSA su počeli zapaženim debijem 1998. Na sljedeća četiri remek-djela „Rated R“, „Songs For The Deaf“, „Lullabies To Paralyze“i „Era Vulgaris“ u samo sedam godina isporučili su više rock hitova nego neki bendovi u cijeloj karijeri, a većina je i danas sastavni dio set liste. Billboardov #1 album zauzeo je sjajan „…Like Clockwork“, a uslijedili su „Villains“ i aktualni „In Times New Roman…“ koji je nominiran za dva Grammyja.

Zagrebački koncert je promocija novog izdanja, ali kičma QOTSA koncerata su pjesme upisane u rock knjige kao najbolje posljednjih 20-ak sezona: “No One Knows”, “Go With The Flow”, “Little Sister,” “My God is the Sun”, “Feel Good Hit Of The Summer”, “First It Giveth” ili “Make It Wit Chu”. Kao predgrupa im se pridružuju misteriozni The Armed, anonimni američki hardcore glazbeni kolektiv iz Detroita.

Ulaznice za QOTSA koncert 24. srpnja u prodaji su po cijeni od 69 eura, a dostupne su na prodajnim mjestima i online na Eventim.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije