Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavna manekenka

Twiggy je bila sinonim za mršavost, a ovako izgleda sada

Foto: Profimedia
1/7
02.10.2018.
u 12:35

Karijeru je počela kao 16-godišnjakinja i njen zaštitni znak bile su velike oči, kratka kosa i duge trepavice

Ime Lesley Lawson možda vam ne zvuči poznato, ali ako imenu dodamo nadimak Twiggy, prepoznat ćete da je riječ o poznatoj britanskoj manekenki iz 60-ih koja je postala sinonim za mršavost.

Karijeru je počela kao 16-godišnjakinja i njen zaštitni znak bile su velike oči, kratka kosa i duge trepavice. Zbog
androgenog izgleda njena karijera brzo je krenula uzlaznim putem. Postala je jedna od najtraženijih manekenki svoje generacije, a već na 17. rođendan bila je toliko popularna da joj je Cher organizirala rođendansku zabavu.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The gorgeous wrap coat in my Twiggy for M&S collection Tx

A post shared by Twiggy Lawson (@twiggylawson) on

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Enjoying the sunshine in my lovely @marksandspencer suit from my summer collection and my Twiggy @specsavers shades

A post shared by Twiggy Lawson (@twiggylawson) on

 

 

Twiggy je pokrenula trend mršavosti u modnom  svijetu jer dotad su pojam ljepotica bile djevojke bujnijih oblina, a ova danas 69-godišnjakinja kaže kako za njen izgled nije zaslužno izgladnjivanje, jednostavno je zbog genetike tako izgledala.

Lesley je nakon manekenske karijeru počela graditi u filmskom i glazbenom svijetu i čak je osvojila i dva Zlatna globusa za ulogu u seriji "Dečko", a bila je i članica reality showa "Američki top model". Twiggy je i dalje aktivna u svijetu mode, bavi se dizajnom odjeće te ima svoju web-stranicu. Objavila je knjigu "Twiggy in black and white" koja je postala bestseler. Prvi put se udala 1977. za američkog glumca  Michaela Whiteyja, a kćer Carly dobili su 1978. godine.

U braku su bili sve do Michaelove smrti 1983. godine. Nakon toga 1984. godine udala se za glumca i producenta Leigha Lawsona. Twiggy se, uz modu, aktivno bavi i humanitarnim radom i to pogotovo u udrugama za žene oboljele od raka dojke. 

Pogledajte tko su najveće hrvatske zavodnice

Ključne riječi

Komentara 3

FI
Fisherman
18:15 02.10.2018.

twiggy jos nije otkrila janjetinu i sać

DU
Deleted user
13:24 02.10.2018.

Štrkljava onda...štrkljava i danas.

DD
dobar.d
13:08 02.10.2018.

Tooo Twiggy, nek si se uslikala, nek si...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije