FATALNA MONICA

Evo kako danas izgleda i što radi Monica Lewinsky!

Monica
Foto: Twitter
1/2
15.11.2016.
u 16:47

– Bila sam sklona samoubojstvu, pa je majka tjednima bila uz moj krevet. Zbog straha i sramote koju sam proživljavala, bojala se da se ne ubijem. Bojala da ću doslovno umrijeti od srama

Monica Lewinsky ostat će upamćena kao najosramoćenija žena 20. stoljeća zbog afere koju je imala s bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom. Javnost ju je stavila na stup srama, a zbog svega što se događalo, izlaz je htjela pronaći u samoubojstvu!

Lewinsky je 1995. završila studij psihologije na sveučilištu Louis i Clark, a od 1995. do 1996. stažirala je u Bijeloj kući i Pentagonu gdje je i upoznala Billa Clintona. Tada je imala samo dvadesetak godina i nije mogla ni sanjati da će joj kratkotrajna afera i oralni seks od života napraviti pakao.

Javnost možda nikad ne bi saznala za ovaj događaj da nije bilo njezine kolegice Linde, prenosi Blic. Naime, Linda je s Monicom radila dvije godine i bila je jedina kojoj se povjerila o svojoj aferi, što se pokazalo kobnom greškom. Linda je tajno snimala sve razgovore s Monicom i njezinu je tajnu rekla agentima FBI-a. Pozvala ju je na ručak i uvela u zamku jer su joj s leđa prišli agenti i odveli je u hotelsku sobu punu tužitelja.

Tužitelji su reklo kako istražuju predsjednika jer je optužen kako je navodno uznemiravao stažisticu iz Arkansasa. Monicu su prisilili na suradnju, jer ako odbije, mogla bi završiti u zatvoru punih 27 godina.

Monica je počela trpjeti razne uvrede i poniženja, a u nekoliko je navrata pokušala oduzeti si život.

Dugi niz godina šutjela je iako ju je javnost stavila na stup srama. Tek prije par godina u jednom je intervjuu prvi put progovorila o skandalu koji je tresao SAD, ali i cijeli svijet.

– Duboko žalim zbog onoga što se dogodilo između mene i predsjednika Clintona... – započela je svoju ispovijest nakon godina šutnje.

– U nekim krugovima smatraju kako mi je Clinton platio da šutim. Zašto bih se inače suzdržavala od toga da progovorim o svemu, misle. Uvjeravam vam kako je to daleko od istine. Konačno sam odlučila dati svrhu svojoj prošlosti, a koliko će me to koštati, saznat ću uskoro.

– Bila sam sklona samoubojstvu, pa je majka tjednima bila uz moj krevet. Zbog straha i sramote koju sam proživljavala, bojala se da se ne ubijem. Bojala se da ću doslovno umrijeti od srama.

Nekoliko godina pokušala je baviti se modom i sudjelovala je u raznim medijskim projektima, a onda se povukla. Posljednji veliki intervju dala je prije 10 godina. Kada bi se negdje pojavila, optuživali su je da pokušava zaraditi na svojoj ozloglašenosti.

Odbila je mnoge ponude, od kojih su neke bile vrijedne 10 milijuna dolara. S vremenom se medijski cirkus možda stišao, ali nikada se nije maknuo iz njezina života. 

– Za to vrijeme gledala sam kako teku životu mojih prijatelja. Brakovi. Djeca. Diplome. Drugi brakovi. Još djece. Još diploma. Odlučila sam okrenuti novi list i upisati fakultet.

Donijevši tu odluku, preselila se u Englesku, pobjegla iz žiže javnosti i pokušala ponovno oformiti vlastiti identitet. 

– Moji profesori i kolege s Londonske škole ekonomije bili su divni: druželjubivi i puni poštovanja. U Londonu sam bila puno anonimnija, možda i zahvaljujući činjenici da sam dane i noći provodila na predavanjima ili u knjižnici.

Godine 2006. diplomirala je socijalnu psihologiju. Njezin diplomski rad bavio se društvenim predrasudama u sudnici i zvao se "U potrazi za nepristranim porotnikom". Nadala se kako će diploma biti ulaznica u neki normalniji život.

Clinton se zakleo kako nije imao seksualne odnose s Monicom Lewinsky, ali poslije je priznao kako je lagao američkoj javnosti. Monica je priznala kako je imala oralni seks s Clintonom, ali ne i seksualni odnos. Zadržala je čuvenu plavu haljinu za koju je tvrdila da sadrži DNK dokaz o aferi.

Danas Monica živi mirnijim životom, no i dalje je društveno organizirana i na sve se način bori s predrasudama. Evo kako izgleda:

>> Hillary Clinton: Monica Lewinsky narcistička je luđakinja

Komentara 39

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
17:23 15.11.2016.

Da ova monica živi u hrvatskoj još bi i dnevnik vodila na nekoj od televizija, a vjerovatno bi ušla i u sabor preko neke stranke a nakon toga možda bi postala i sutkinja vrhovnog suda rh.

PR
pricalica
18:37 15.11.2016.

Bilo kako bilo, očito je, da joj pušenje nije naškodilo.

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
19:46 15.11.2016.

Kakova predivna konstrukcija rečenice: "Monica je priznala kako je imala oralni seks s Clintonom, ali ne i seksualni odnos." "imala" je seks, koji nije seks.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije