osuđena je za gospodarske malverzacije

Vampirica Olja nakon presude: Nemam 200.000 eura, odlazak u zatvor ću doživjeti kao najskuplji reality

Split: Olja "vampirica" osuđena, prijeti joj zatvor ako u roku od dvije godine ne vrati milijunski iznos
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/17
23.05.2022.
u 11:45

Splitska vampirica Olja Einfalt Mihovilović (58), javnosti poznata po sudjelovanju u RTL-ovim emisijama ''Večera za 5'' i ''Ljubav je na selu'', na Županijskom sudu u Splitu osuđena je po tri od pet točaka optužnice. Mora vratiti veliku svotu novca u roku dvije godine ili joj prijeti kazna zatvora.

Splitska vampirica Olja Einfalt Mihovilović (58), javnosti poznata po sudjelovanju u RTL-ovim emisijama ''Večera za 5'' i ''Ljubav je na selu'', na Županijskom sudu u Splitu osuđena je po tri od pet točaka optužnice. Mora vratiti veliku svotu novca u roku dvije godine ili joj prijeti kazna zatvora.

– Osuđena sam za pronevjeru. Izrečena mi je kazna od godinu dana zatvora, odnosno pet godina uvjetno, a imam rok od dvije godine da isplatim 200.000 eura. Pokušat ću dokazati da je došlo do pogreške u knjigovodstvu. Ako ne uspijem, idem u zatvor. Ja 200.000 eura nemam i ne znam kako da ih nabavim za dvije godine. Ako se to dogodi, zatvor ću doživjeti kao najskuplji reality i tamo ću odležati svoju kaznu – kazala je Olja za srpski Alo.

Podsjetimo, ''vampirici'' se sudilo za gospodarske malverzacije u iznosu od 17 i pol milijuna kuna, u kojima su  sudjelovali ona i njezin pokojni suprug, Marko Mihovilović.

20.05.2022., Split - Sudenje Olji Einfalt Mihovilovic za gospodarske malverzacije. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Za prvu točku optužnice dobila je 10 mjeseci zatvora. Naime, ona i suprug zadržali su 121.000 kuna za sebe. Zbog druge točke optužnice izrečeno joj je šest mjeseci zatvora zbog utaje poreza na štetu države od 35.000 kuna, dok je po još šest mjeseci dobila zbog utaje poreza od 489.000 kuna.

Također, izrečena joj je jedinstvena kazna zatvora od godinu dana koju neće služiti ako u roku od 5 godina ne napravi novo kazneno djelo. U roku od dvije godine mora vratiti spomenute svote čija ukupna vrijednost prelazi 1,6 milijuna kuna.

Dvije točke optužnice, umanjenje stečajne mase na računu vjerovnika i za sporni poslovni prostor su odbačene, a mora platiti i troškove postupka.

– Žalit ću se! Nisam zadovoljna jer smo puno radili, a na kraju ispada da tko je god u našem gospodarstvu nešto radio i pokušao, ispada veliki gubitnik, kao ja i moj suprug. Nismo jedina firma koja je u doba recesije imala ovakve probleme – kazala je Olja nakon presude pa dodala:

– Upali smo u probleme, bili u panici, radili veliki broj nehotičnih pogrešaka, nismo se htjeli obogatiti već spasiti radna mjesta – zaključila je Olja.

VIDEO Grdović teturao po pozornici i pao, odvukli ga zaštitari

Ključne riječi

Komentara 3

GA
gaziranavoda
23:30 24.05.2022.

Laźe lazljivica ..ja sam radila kod njih u Skandalu ..

ST
Stjepko++
09:10 24.05.2022.

I ja bih išao u zatvor godinu dana za 17,5 milijuna kuna.

IZ
Izilajf
14:07 23.05.2022.

60, ne 58.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije